PROPAGANDA U KARLOVCU

TAKO TO RADE HDZ-ovci: STRANKA PRIVATIZIRALA TJEDNIK Od 18 članaka 17 je za HDZ, od 22 slike na 18 su HDZ-ovi kandidati

 Bruno Konjević / CROPIX

Nikola Badovinac, HNS-ov gradski vijećnik i kandidat te stranke za gradonačelnika, obrušio se na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća na gradsko poduzeće Hrvatski radio Karlovac d.o.o., koje je nakladnik tri gradska medija, radiopostaje, tjednih novina i internetskog portala.

Zasmetalo mu je što je novi direktor, HDZ-ovac Matija Perković potrošio, prema njegovoj procjeni, oko 200.000 kuna za rebrending gradskih medija, kao i što je Hrvatskom radio Karlovcu s polustoljetnom tradicijom ime promijenjeno u “Karlovački”. Osim za loše poslovanje, Badovinac ga je prozvao i zbog “brutalne cenzure” rekavši da su “95 posto režimski medij” te da su “ne samo smiješne, već i jadne njihove ode radosti samo jednoj političkoj stranci”.

Cenzura

- Moram se ispraviti, nije 95-postotna cenzura, nego 99-postotna. Ovako nešto se ne može vidjeti ni u jednim drugim novinama jer nijedne nemaju ovakav sjevernokorejski filter. Mi, oporbeni vijećnici koji smo donekle glasni, ne dobivamo prostor, ilustracije radi, posljednji put su me zvali iz Karlovačkog tjednika prije dvije godine da pitaju kamo ću za Novu godinu. Ne govorim to zbog vlastite promocije, tako je svim oporbenim vijećnicima. Ponekad mi se iz izvješća njihovih novinara čini kao da nisam bio na događaju o kojem pišu - kaže Nikola Badovinac.

Mladež HDZ-a

Podsjetimo, direktor poduzeća nekadašnji je šef gradske HDZ-ove Mladeži, koji je dva mjeseca nakon svog imenovanja zaposlio dvije kolegice iz stranke, jedna, Vanda Antunović, postala je novinarka, a druga, Anamarija Radočaj, iako bez novinarskog iskustva, zamjenica glavnog urednika.

U zadnjem broju Tjednika koji izlazi četvrtkom na prvih osam stranica objavljeno je ukupno 18 članaka, a samo jedan, onaj o imenovanju predsjednika Županijskog suda, nije u službi promocije gradskih projekata, HDZ-a ili HDZ-ovih ministara. Na tim stranicama objavljene su 22 fotografije, od čega je na čak 13 Damir Jelić (HDZ), karlovački gradonačelnik i kandidat te stranke za župana, a na pet je Damir Mandić (HDZ), predsjednik Vijeća i kandidat za gradonačelnika. Njihova imena spomenuta su u zadnjem broju čak 42 puta. Jelić i Mandić svoja su mjesta, osim u izvještaju sa sjednice Vijeća, našli u vijestima kako je Karlovčanin darovao knjigu o ribama muzeju Aquatika, vijestima o dodjeli poljoprivrednih potpora... Ispada da je Jelić čak i glavni lik dječje maškarade, jer stranicom dominira slika njega ne bini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:25