POŠTENI NALAZNIK

TAKSIST U PULI NAŠAO 30.000 EURA I VRATIO IH VLASNIKU Diplomatska torba bila je u WC-u

 Thinkstock

Medulinski taksist Gabrijel Crnjac prošlog je tjedna imao neobičan ulov u Zračnoj luci Pula, točnije u tamošnjem sanitarnom čvoru. Pronašao je torbu s vrijednim stvarima - mobitelima, diplomatskom putovnicom i nekoliko desetaka tisuća eura.

Kako je ispričao za Glas Istre , u aerodromskom sanitarnom čvoru ugledao je torbicu koja je bila otvorena i u njoj je odmah uočio mobitele.

Isprva nije ništa dirao, već je izašao iz WC-a i išao javiti policajcu što je našao. "Nije mi vjerovao pa sam onda išao po tu torbicu. No, on se malo i naljutio, pitao me zašto sam to dirao kada znam da je to zračna luka i da je možda čovjek tu negdje, ali ja sam mu rekao da nema nikoga i da je mogu i vratiti, ali će je tada uzeti netko drugi", ispričao je Crnjac.

Potom je odveden u policijske prostorije i legitimiran, a nakon toga je počeo pregled torbe u kojoj je bilo nekoliko mobitela. "Prvo je izvadio telefone koje sam i ja uočio, a kako i ne bih kada je jedan bio zlatna Nokia. Drugi je bio iPhone, a treći ne znam, ali su me zafrkavali da sva tri vrijede više nego moj auto kojim taksiram", kazao je 23-godišnji Crnjac.

Daljnjim pregledom torbe pronađena je diplomatska putovnica po kojoj je utvrđeno da stvar pripadaju ruskom državljaninu. Uz to, policajac je izvadio i novčanice, i to sto eura, pa sto dolara, pa pet tisuća rubalja…

"U roku tih par minuta koliko smo bili u toj policijskoj prostoriji dojurio je i dotični Rus i prvo je išao provjeravati je li mu tu diplomatska putovnica. Na to mu je policajac rekao da jest, kao i mobiteli i novac. No, Rus je rekao da to nije sav novac i posegnuo u torbicu te izvadio snop novčanica od 500 eura debljine kutije cigareta, koje mi zapravo do tog trenutka nismo ni bili vidjeli", ispričao je medulinski taksist Gabrijel Crnjac za Glas Istre.

Na upit novinara je li točna informacija da se radilo o 30-ak tisuća eura odgovorio je da i ne zna, jer je moglo biti i više, ali nitko nije brojao, samo su gledali taj snop novčanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:32