SNAŽNA POTPORA

Tamaru Visković za gradonačelnicu Splita podržala Sandra Benčić i kolege iz nekoliko gradova

Visković je​ istaknula kako nude​ viziju Splita kao grada koji će zadržati svoje mlade i koji će napraviti snažan zeleni zaokret​

Tamara Visković i Sandra Benčić
 

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Kandidatkinj​u​ za gradonačelnicu Splita i nositeljic​u​ liste koalicije Možemo!-Nova ljevica Tamar​u​ Visković u petak je podržala saborsk​a​ zastupnic​a​ Sandr​a​​ Benčić, gradski i županijski vijećni​ci Možemo!, Nove ljevice i Srđ je grad iz ​Dubrovnika, Korčule, Šibenika i Pule.

​Tamara Visković je​ istaknula kako nude​ viziju Splita kao grada u kojem se vraća urbanizam, Splita koji će zadržati svoje mlade kroz javnu​ stanogradnju, grada s efikasnim javnim prijevozom, grada koji će napraviti snažan zeleni zaokret​ razvijajući zelene industrije i s održivim​ gospodarstvom koje je dobar susjed svojim sugrađanima.

Podsjetila je da je jučer na Brdima ukazala kako izgleda život uz Sjevernu luku i zagađenje koje dolazi​ iz nje, te se uz saborsku zastupnicu i predsjednicu saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandru​ Benčić obvezala se podignuti taj problem na državnu razinu, uz zalaganje za naknadu građanima zbog​ smanjene kvalitete života.

Dubrovačko-neretvanski županijski vijećnik stranke Srđ je grad Marko Giljača ​rekao je da svi gradovi od Dubrovnika do Pule​dijele iste probleme i treba im ista promjena, ona kakvu Možemo! i Nova ljevica zastupaju u Splitu, kao​ najvećem urbanom središtu na obali, pa je stoga sudjelovanje Tamare Visković i njezinog tima u ​Gradskom vijeću Splita jamac nekih novih vjetrova.

​"​Svi imamo iskustva koja možemo međusobno podijeliti. U Dubrovniku smo sačuvali Srđ, vratili​ tvrđavu Imperijal gradu, sačuvali izvor Omble, borimo se i za Malostonski zaljev i druga zaštićena​ područja. Problemi s kojima se suočavamo svima su nam zajednički i poznati, od nekontroliranog i​stihijskog turizma, preko gubitka mediteranske kulture života i općenito kvalitete života​", rekao je​ Giljača.

Predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić (Možemo!) istaknula je da je Možemo! jedina​ politička snaga u obalnim gradovima koja uistinu brine o javnom dobru i interesu. Kao primjer istaknula​ je da je ta stranka u​ GV-u Pule tražila referendum o očuvanju šetnice uz more od turističke​ izgradnje i bila jedina koja je podržala građansku inicijativu koja je skupljala potpise za referendum.​ Izrazila je uvjerenje da će takvu brigu o javnom dobru pokazati i Možemo!-Nova ljevica u Splitu.​

"​Pulski primjer pokazuje što znači imati Možemo! u Gradskom vijeću, jer smo stali u obranu javnog dobra​ i uz svoje sugrađane koji su s 12 tisuća potpisa pokazali želju da sudjeluju u odlučivanju o prostornom​ planiranju. Uvjereni smo da se to može postići i u Splitu s Možemo! u Gradskom vijeću i Tamarom kao​ gradonačelnicom​"​, rekla je​ Radojčić​.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 14:23