SLUČAJ IZ VIROVITICE

Tast umro od covida, zetu sad prijeti zatvorska kazna jer ga je zarazio koronavirusom

Okrivljeni 42-godišnjak nije se izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao i bio u neposrednom kontaktu s tastom

tast je preminuo u respiracijskom centru KBC-a Osijek (ilustrativna fotografija)

 Vlado Kos/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u utorak da provodi istragu protiv 42-godišnjaka za kojega sumnjaju da je zarazio svojega tasta koronavirusom jer se nije pridržavao mjera samoizolacije.

Tast je od posljedica zaraze virusom Sars-Cov-2 umro nakon hospitalizacije u respiracijskom centru KBC-a Osijek, a zetu sad prijeti zatvorska kazna jer ga DORH tereti zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru objavljenome u utorak.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, navodi DORH, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošega zdravstvenoga stanja njegova tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojega je zarazio virusom Sars-Cov-2.

Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojemu je umro 26. studenoga 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 19:42