JOŠ NIŠTA OD IMENOVANJA

TEATAR APSURDA I SILOVANJE SVIH MOGUĆIH PROPISA Smijenjena članica koja nije dala glas gradonačelnikovu kandidatu za šefa Srebrnjaka!

 
smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo
 Marko Todorov / CROPIX

Smjena, a onda i izbor novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sve je više teatar apsurda i primjer "silovanja" svih mogućih propisa u namjeri da se pod svaku cijenu provede naum imenovanja podobnih, a ne sposobnih. Naime, ni sjednica UV održana u petak ujutro nije uspješno završila za Grad Zagreb, odnosno izborom "njihova čovjeka" pa je izbor ravnatelja ostavljen za ponedjeljak.

Sve je zakomplicirala Gabrijela Subašić, članica UV-a koja u četvrtak svoj glas nije dala gradonačelnikovu kandidatu Draganu Koroliji Mariniću, već je bila suzdržana. Zbog "neposlušnosti", točnije pravničke zdrave pameti, ta je članica ekspresno smijenjena i Grad će dati, kažu, novog člana. Za očekivati je da će do ponedjeljka tog novog "majstora" drame uspjeti nagovoriti da zatvori "usta i uši", a onda dakako digne ruku za željenog kandidata.

I na ovoj zadnjoj sjednici pokušani su manevri po kojima je član UV-a iz kvote Ministarstva zdravstva, dr. Milivoj Novak, trebao glasovati na neviđeno.

Naime, na sjednicu u četvrtak Novak nije ni pozvan pa je zatražio da u ponedjeljak svi kandidati, a to znači ponovno i Korolija Marinić te bivši ravnatelj Boro Nogalo te prof. dr. Mirjana Turkalj i doc. dr. Romana Gjergja Juraški iznesu svoje programe za vođenje bolnice.

Zbog toga će se održati sad već treća sjednica UV-a s točkom izbora ravnatelja, jer očito neki po mišljenju Grada Zagreba nisu dobro odradili posao. Zanimljivo je da UV još uvijek nije konstruirano, staro je također bilo nezakonito i donosilo nezakonite odluke, ali to loše majstore procedure ne zabrinjava. I dalje rade po svome pa ne treba sumnjati da će Korolija Marinić biti ustoličen milom ili silom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:50