NI LIJEVO NI DESNO

Tedeschi priznao: 'Iskreno, u zadnjih 15 godina i ne vidim veliku razliku između HDZ-a i SDP-a'

 Goran Sebelić/CROPIX

Prvi čovjek Atlantic Grupe, Emil Tedeschi , progovorio je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, o stanju u hrvatskoj politici, ali i široj regiji.

- Iskreno, u zadnjih 15 godina i ne vidim veliku razliku između dvaju glavnih stranaka, HDZ-a i SDP-a, nema tu podjela ni lijevo ni desno - ocijenio je.

Po njemu, u hrvatskoj politici još uvijek se puno govori o drugom svjetskom ratu, o '48. godini, o '71. godini, ali više nego ikad i Hrvatskoj i regiji treba konsenzus - rekao je u Tedeschi te je dodao kako je dobivao pozive iz nekoliko stranaka kako u zagrebu tako i na nacionalnoj razini. Svi su, dodaje, tražili da se politički angažira, a on im je svima odgovorio: Nema šanse.

- Svi su me zvali redom, no to ne želim, jer mislim da puno više društvu mogu pridonijeti s pozicije biznismena i predsjednika druge po snazi grupacije u zemlji - rekao je Tedeschi.

Po njemu, glavna je uloga biznismena: govoriti otvoreno, ne šutjeti ni o radu Vlade niti o očemu drugomu, već djelovati društveno odgovorno. Poručio je, citirajući band Letu Štuke, "svi na ulice, dižimo guzice".

Nije želio više komentirati jutrošnji susret s premijerom Zoranom Milanovićem kod njega na Hvaru, rekavši samo kako čvrstom linijom dijeli poslovno od privatnog, te da javnost ne mora zanimati s kim jede i što jede. Ne želi biti žrtvom "mentalne torture" paparazza, rekao je. Također, nije se želio izjasniti o svom političkom opredjeljenju, rekavši samo da je za sebe osobno konzervativan, a za sve druge liberalan.

Govoreći o široj regiji, gdje njegova tvrtka također puno posluje, Tedeschi je kazao:

"Ne zazivamo mi poslovni ljudi, niti obnavljamo neku staru političku tvorevinu na ovim prostorima. Ali radimo biznis. I mediji, i biznis, i kultura, putuju iznad granica. Tržište je malo, a potrošači slično dišu, i treba što više zajednički raditi, jer cilj je svima isti - ekonomski rast i zaposlenost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:16