INSPIRATIVNE IDEJE

TEDWoman2013: IZUMLJENO OVDJE Dio globalne TEDWomen konferencije održava se u Zagrebu

Tijekom protekle tri godine TEDWomen iznjedrio je hvalevrijedne ideje: Govor Sheryl Sandberg 2010. godine bio je osnova za njenu knjigu 'Learn In'. Jane Fonda prezentirala je 2011. pojam i značaj „trećeg doba" u životu žena danas, a 2012. godine Angela Patton ispričala je nezaboravnu priču o plesu oca i kćeri - u zatvoru

Lokalni TEDx događaji u više od 200 gradova svijeta kao dio globalne TEDWomen konferencije stavit će naglasak na predstavljanje inovativnih ljudi, posebno žena u lokalnom okruženju. Govornike od San Franciska, preko Sao Paula do Seoula povezivat će tema 'Izumljeno ovdje', te će se na taj način održati festival izumitelja i dizajnera, kreatora i realizatora ideja, ljudi koji rješavaju probleme lokalne zajednice i lidera na svjetskoj razini.

TEDxMaksimirWomen , kao dio globalne TEDWomen konferencije koja se održava u San Franciscu, održava se u subotu 7. prosinca od 16 sati u Kulturnom centru Travno. Na ovogodišnjem TEDxMaksimirWomen govorit će Ana Rimac (dizajnerica projekta Kaplja), Gordan Masnjak (Renesansa industrijske konoplje), Jadranka Boban Pejić (Biovega, Bio&Bio, Makronova, Planetopija), Jelena Ribić (osnivač platforme Chu Prichu), Kristina Ercegović (Zaokret, Milda), Marko Lušić (Kuhari.com), Marko Matenda (Visiobike), Sandra Mihelčić (Business Media Group), Sanja Opačak (Paprenjak), Silvija Šesto (O’grada, O’pleti, književnica za djecu), Tamara Novaković (Bite My Cake) i Vitomira Lončar (Mala Scena).

Glazbeni gosti TEDxMaksimirWomen bit će pjevačica i glumica, zvijezda glazbene serije 'Stella' Sementa Rajhard u pratnji Giuliana Rajharda na gitari, Katarina Mala (slovenska pjevačica, glumica, voditeljica, model, organizator), te zagrebački swing band Tom & The Twisters.

Uz govornike i glazbene goste na događaju će se u predvorju dvorane predstaviti mnogobrojni interaktivni sadržaji koji su dio TEDx događaja. Tijekom protekle tri godine TEDWomen iznjedrio je hvalevrijedne ideje: Govor Sheryl Sandberg 2010. godine bio je osnova za njenu knjigu 'Learn In'. Jane Fonda prezentirala je 2011. pojam i značaj „trećeg doba“ u životu žena danas, a 2012. godine Angela Patton ispričala je nezaboravnu priču o plesu oca i kćeri - u zatvoru.

U Hrvatskoj svojim su govorima na TEDWomen događajima gledatelje već nadahnule, među ostalima, Marija Rukavina , upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i Darinka Jug , predsjednica udruge Moj bicikl.

Govor Marije Rukavine, upraviteljice Zaklade Ana Rukavina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:22