KAOS U ZAGREBU

Tekst u Jutarnjem izazvao pomutnju u SDP-u, mogla bi pasti i ostavka: ‘Njeno ponašanje je ludo!‘

Poslala je mail cijelom vodstvu gradske organizacije SDP-a da ne želi više sudjelovati u radu kluba i gradskoj skupštini i da je se izostavi iz komunikacije

Davorka Moslavac Forjan

 Cropix

Tekst Jutarnjeg u kojemu smo objavili s kojim imenima predsjednik SDP-a Peđa Grbin namjerava izaći na predstojeće parlamentarne izbore, odnosno tko će mu biti špice na listama u pojedinim izbornim jedinicama, izazvao je veliku pomutnju u Zagrebačkoj organizaciji, a zbog tog članka čak bi mogla pasti i jedna ostavka.

Objavili smo da će glavni adut u tri zagrebačke izborne jedinice biti bivši ministar financija Boris Lalovac, da će tu biti nova lica i to profesor na Ekonomskom fakultetu Josip Tica, te ravnatelj Nastavnog zavoda Andrija Štampar, epidemiolog Branko Kolarić. Spomenuli smo Ivana Račana, te Mariju Lugarić i Tanju Sokolić. No, to je pogodilo SDP-ovu zastupnicu u gradskoj Skupštini Davorku Moslavac Forjan jer njeno ime nismo spomenuli.

Među SDP-ovcima se dijeli tekst u kojemu se doslovno kaže da je "Moslavac Forjan poslala mail cijelom vodstvu gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba na čelu s Predsjednicom kluba Tanjom Sokolić da ne želi više sudjelovati u radu kluba i gradskoj skupštini i da je se izostavi iz komunikacije, a razlog je potpuno bizaran".

"Dobri poznavatelji rada SDP-a u Skupštini navode da je razlog takve odluke ljutnja jer je Peđa Grbin ne vidi na listi SDP-a na parlamentarnim izborima. Potpuno je nejasno zašto bi jedna potpuno nebitna zastupnica bila na listi uz Branka Kolarića, Borisa Lalovca, Mariju Lugarić i Tanju Sokolić. Okidač ovakvom ludom ponašanju je članak u Jutarnjem listu u kojem ona nije niti spomenuta, a iz dobro upućenih izvora saznajemo da je dotična slične probleme stvarala i prethodnicima na Ibleru Davoru Bernardiću i Gordanu Marasu...", navodi se u tekstu koji se dijeli među SDP-ovcima.

O čemu se radi pitali smo v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića koji nam je samo kazao da je Moslavac Forjan još prije dva tjedna najavila da zbog bolesti neće sudjelovati u radu Gradske skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:42