ODLAZAK MOĆNIKA

Tektonske promjene u Varaždinu i Čakovcu, dogodilo se ono što je do jučer bilo nezamislivo

Matija Posavec definitivno je pokorio Međimursku županiju. Nakon što je u osobno u prvom krugu premoćno potvrdio mandat župana, sad je dobio i Grad Čakovec
Izborni stozer Reformista Radimira Cacica
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Varaždinu velike promjene! Ivan Čehok izgubio je gradonačelničku poziciju od Nevena Bosilja, a veteran Radimir Čačić gubi poziciju župana. Ivan Čehok trenutno gubi za 200 glasova i ispred Gradske vijećnice oporba već slavi odlazak Čehoka s čela grada.

Iako je i sam siguran u pobjedu, Neven Bosilj kaže:

- Pričekajmo da utakmica završi Prema našim informacijama, pobijedili smo. Kampanja je bila prljavija od zagrebačke, Zagreb je bio mala beba u odnosu na laži izrečene u Varaždinu. Presudilo jer je to što je više ljudi izašlo na izbore u drugom, nego u prvom krugu – kaže Neven Bosilj.

Sutra će se, dodaje, odmoriti, a potom će vidjeti „kakvi će nam kosturi ispasti iz ormara“.

Novi župan Varaždinske županije biti će, čini se, HDZ-ov Anđelko Stričak. Međutim, u Županijskoj skupštini će morati koalirati s Čačićevim Reformistima, jednako kao što je to bilo i dosad.

Matija Posavec definitivno je pokorio Međimursku županiju. Nakon što je u osobno u prvom krugu premoćno potvrdio mandat župana, sad je dobio i Grad Čakovec.

Ljerka Cividini, mlada političarka s njegove liste, pobijedila je Stjepana Kovača i time po prvi put uzela ljevici poziciju gradonačelnika Čakovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:10