SPORTSKE IGRE MLADIH

Telemach Dan sporta: Gradski stadion u Petrinji u petak bio središte amaterskog sporta u Hrvatskoj

Plazma Sportske igre mladih otvorene su simboličkim paljenjem plamena koji su donijeli mladi petrinjski sportaši i sportašice
Sportske igre mladih
 Karlo Sutalo

Nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u Petrinji Telemach Danom sporta. Želja organizatora bila je da nakon svih teških događanja u Sisačko-moslavačkoj županiji na ovaj način omoguće djeci druženje sa svojim vršnjacima kroz najbolji mogući način- sportska natjecanja.

Svečanu ceremoniju otvaranja Telemach Dana sporta podržali su Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, Sonja Miočić, direktorica Komunikacija Telemach Hrvatska, Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska i Tihana Butorac, voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko-edukativna manifestacija otvorena je simboličkim paljenjem plamena koji su donijeli mladi petrinjski sportaši i sportašice.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Za mlade sportaše zdušno je navijala Sonja Miočić, direktorica komunikacija Telemach Hrvatska koja je nakon otvaranja istaknula:

- Sponzorstvom ovogodišnjeg izdanja Plazma Sportskih igara mladih podržat ćemo više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u graničaru i atletici za djecu i mlade diljem Hrvatske pod nazivom Telemach Dan sporta. Kroz tu podršku želimo dodatno skrenuti pozornost na poticanje djece na bavljenje sportom jer, osim što time usvajaju zdrave životne navike, tako uče o važnim vrijednostima kao što su timski duh i uvažavanje drugih kako bi jednog dana prerasli u odgovorne pojedince u društvu. Nakon što je Telemach Hrvatska postao dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Europi, predstavili smo i naš novi vizualni identitet i modernizirali ponudu za naše korisnike. Tako uz započeti investicijski zamah pod novim brendom koji je usmjeren na razvoj najviše kvalitete usluge, proizvoda i mreže kako bismo korisnicima pružili najbolju vrijednost za novac, jednako snažno nastavljamo s projektima usmjerenim na dobrobit zajednice u kojoj poslujemo.

Sport i edukacija

Sportsko-edukativna druženja i natjecanja u graničaru i atletici okupila su djecu iz Petrinje, Gline, Lekenika i Popovače koja su se borila za plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Mali amaterski sportaši imat će priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u više od 25 gradova i mjestu diljem Hrvatske. Telemach kompanija je dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi. United Grupa posluje u osam zemalja te uključuje vodeće telekomunikacijske operatore u regiji.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih su neprofitna organizacija i putem svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje okupi više od 200.000 djece i mladih.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih istaknuo je:

- Jako sam sretan i ponosan što ovaj tjedan počinjemo s 25. jubilarnom sezonom Plazma Sportskih igara mladih. Posebno me veseli što ćemo kroz jedan novi sportsko-edukativni program Telemach Dan sporta ove godine biti prisutni u svim županijama u Hrvatskoj. Ponosan sam što startamo u Petrinji zbog svega što se dogodilo u Sisačko-moslavačkoj županiji i kao uvijek pozivam djecu da se prijave na Igre u što većem broju.

Donacija

Plazma Sportske igre mladih ovaj tjedan organizirale su i sportski dan koji je okupio djecu OŠ Lekenik, djecu SOS Dječjeg sela i male vrtićke grupe na igralištu NK Lekenik. U sklopu ceremonije Plazma Sportske igre mladih donirale su sportsku opremu i rekvizite djeci SOS Dječjeg sela u vrijednosti 50.000 kn.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Sve male natjecatelje podržali su i pokrovitelji Igara Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta, te Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, Marin Čačić, zamjenik načelnika Općine Lekenik, Anamarija Adamek, voditeljica Društvenog centra Otvorene su prijave i za ostale sportove - Coca Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, turnir u odbojci na pijesku, odbojci, šahu i stolnom tenisu na web stranici www.igremladih.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 19:37