VELIKA MANIFESTACIJA

Telemach Dan sporta okupio osnovnoškolce na Jarunu, na redu su Gospić, Zadar i Vodice

Održana su natjecanja u graničaru i atletici, ali i odbojci na pijesku, šahu te Kinder turnir u uličnoj košarci
 Karlo Sutalo

Nakon duge pauze Zagreb je ugostio veliko natjecanje u amaterskom sportu. Edukativno-sportska manifestacija Telemach Dan sporta Plazma Sportskih igara mladih održala se u subotu na Jarunu i okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Zagreba, koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Svi sudionici borili su se za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se održati sredinom srpnja u Splitu, u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Mali amaterski sportaši imat će priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

image
Karlo Sutalo

Jubilarna godina

Telemach Dan sporta otvorili su Marijana Grubešić, koordinatorica Društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska, Krešimir Šamija, ravnatelj uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba, i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih. Tom prilikom Marijana Grubešić iz Telemacha je istaknula:

- Drago nam je da smo se u ovoj jubilarnoj, 25. godini Plazma Sportskih igara mladih uključili u ovaj projekt, što podržavamo Telemach Dan sporta, jer jako je važno podržavati inicijativu koja ostavlja tako pozitivan trag u zajednici. Plazma Sportske igre mladih promoviraju vrijednosti koje su i nama važne, a to su tolerancija, fair play, inkluzija i timski duh. Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma, čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

image
Karlo Sutalo

Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske. U nadolazećem tjednu Telemach Dan sporta razveselit će djecu Gospića, Zadra i Vodica.

Deset sportova

Na Jarunu su održani i turniri u odbojci na pijesku, šahu te Kinder turnir u uličnoj košarci. Najbolji su ostvarili put u Split, koji će tradicionalno, tijekom srpnja i kolovoza, ugostiti najbolje amaterske sportaše iz cijele Hrvatske. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom, dugom 25 godina, svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši te dužnosnici i sponzori.

- Ponosni smo što smo u ovih 25 godina izvršili utjecaj na više od 2 milijuna djece i mladih. Svjesni smo odgovornosti naše platforme te ju koristimo kako bismo djeci pružili priliku da se okušaju u amaterskom sportu na profesionalno organiziranim natjecanjima. Svi naši popratni sadržaji usmjereni su na edukaciju djece o važnosti sportskog navijanja, očuvanju našeg planeta i ekologiji te važnosti življenja sportskim načinom života - naglasila je Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

image
Karlo Sutalo

Plazma sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunski organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojka na pijesku, odbojka, šah, stolni tenis, graničar i utrka na 60 m).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Veliko otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održat će se 11. lipnja na Stradunu u Dubrovniku. Dvodnevni festival sporta započet će Telemach Danom sporta 10. lipnja, kad će mali amaterski sportaši imati priliku zaigrati graničar i natjecati se u atletici te pretvoriti Dubrovnik u središte amaterskog sporta Hrvatske.

image
Karlo Sutalo

Rezultati: Pavleki i Tigrovi odnijeli pobjede u graničaru

Rezultati Telemach Dana sporta u graničaru, kategorija 2010. i mlađi: 1. Pavleki, 2. Tituš, 3. Opasne loptice.

Kategorija 2012. i mlađi: 1. Tigrovi, 2. Lavovi, 3. Filipovići.

Redoslijed atletskih natjecanja, kategorija 2010. i mlađi (Ž): 1. Korena Blažić, 2. Petra Vladić, 3. Klara Ferderber.

Kategorija 2010. i mlađi (M): 1. Jakov Hrgić, 2. Lovro Vuić, 3. Jakov Matek.

Kategorija 2012. i mlađi (Ž): 1. Lucija Hrgić, 2. Zana Istrefi, 3. Mia Bolanča.

Kategorija 2012. i mlađi (M) 1. Damjan Krčelić, 2. Bruno Mance, 3. Bono Bačić Baronica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:50