CIJENE DIVLJAJU

Teleoperateri mame pretplatnike skupim darovima: ‘Ostanite kod nas, evo vam bon od 500 kuna za gorivo‘

Nije čudno da se traže inovativni načini kako privući kupce, kaže predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević

ilustrativna fotografija

 Darko Tomas/CROPIX

Odnedavno teleoperateri kupce nastoje privući novim pogodnostima - bonovima za benzin. To da se umjesto jeftinijih tarifa sad dijele voucheri za skupi benzin otkrila nam je čitateljica, kojoj je na e-mail adresu stigla ova nesvakidašnja ponuda koju je odlučila podijeliti s nama. Nakon kupnje TV i internet paketa, stoji u ponudi, kao poklon može izabrati novi mobitel ili INA bon u vrijednosti od 500 kuna.

Pogodnosti koje su teleoperateri dosad nudili uvijek su, naime, bile vezane uz jeftinije uređaje ili usluge, a darovne kartice koje su neke tvrtke poklanjale bile su za kupnju u trgovačkim lancima.

Ipak, "divljanje" cijena naftnih derivata moglo bi INA-ine bonove pretvoriti u dobar mamac, što su iskoristili teleoperateri. Reakcija kupaca na ovu ponudu još nije poznata, a vrijeme će pokazati hoće li i drugi teleoperateri slijediti ovaj korak.

- Danas, kad cijene benzina divljaju, vozačima će 500 kuna na INA bonu zasigurno djelovati primamljivo. Osim toga, konkurencija je na tržištu vrlo velika, a broj potrošača ograničen, pa nije čudno da se traže inovativni načini kako privući kupce - komentirala je predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević.

Često im se, dodaje, javljaju ljudi koji su preko tarife kupili povoljnije uređaje koji se zbog loše kvalitete brzo kvare. Potrošači su postali skeptični prema tim uređajima pa je poklon bon dobra alternativa.

- Ipak ostaje savjet potrošačima da prije nego što se odluče prihvatiti neku ponudu ili poklon dobro prouče što piše u ugovoru koji prije toga moraju potpisati - naglašava Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:45