KOMENTAR
JL.
JL.

Teretane ‘ne‘ jer u njih idu zaraženi iz klubova. A klubovi nek’ rade. Ali do ponoći

Mjesecima gledamo kako svakog dana bez nelagode iznova izlaze pred medije, praveći se da se ne sjećaju ničega što su jučer govorili
 Nenad Dugi/Cropix
Objavljeno: 28. kolovoz 2020. 08:47

Očito je tolerancija na licemjerje u Hrvatskoj toliko porasla da nema problema ako nas netko dva mjeseca uvjerava da se zaraza ponajprije širi sa svadbi i iz noćnih klubova, a onda izađe pred narod i naloži da se promptno zatvore sve teretane u Dalmaciji.

Jer, eto, baš su tamo posljednjih dana detektirana žarišta za koja su krivci tih još nekoliko preživjelih frikova kojima je, koroni usprkos, i dalje stalo da budu zdravi i dobro izgledaju umjesto da se pokriju maskama, zatvore u kuće, a tjeskobu liječe slatkišima i pekarskim proizvodima.

Okej, malo karikiramo, ali to je pretjerivanje posve u skladu s nedosljednim nastupima glavnih nacionalnih i lokalnih epidemiologa.

Mjesecima ih promatramo kako svakog dana bez nelagode iznova izlaze pred medije, praveći se da se ne sjećaju ničega što su jučer govorili i vjerujući da se nešto od tog zaborava prelilo i na ljude koji su te njihove istupe još dužni slušati.

Oni u kojima još tinja nešto razuma pokušavaju se sjetiti u kojem su to trenutku dalmatinske teretane i fitness centri, koje još do srijede nitko nije spominjao, odjednom postale leglo Covida-19, i to u tolikoj mjeri da valja naložiti njihovo zatvaranje na rok od 14 dana, iako od drugog vala zaraze slična odluka nije donesena ni za jedan segment poslovanja?

Pojašnjenje je, vjerojatno nesvjesno, u svojim izjavama ponudila ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

“Imamo zarazu u četiri fitnessa, ali ne možemo zatvoriti samo ta mjesta, nego sve, jer u fitness centre dolazi mlađa populacija koja je bila vani, družila se i sada je unijela virus u te centre”, izjavila je Karin.

Dobro ste pročitali - dalmatinske teretane valja zatvoriti jer se u njima grupiraju mladi koji su se već zarazili u klubovima, a za te će klubove biti dovoljno da budu zatvoreni samo od ponoći.

Svejedno, ne treba previše osuđivati Stožer što je napokon posustao pred imperativom da se “nešto hitno zatvori”.

Uostalom, zar su oni krivi što lobisti teretana nisu dorasli lobijima food and beverage multinicionalki i domaćih novokomponiranih ugostitelja?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:47