VLASNIK ĆE TUŽITI POREZNU

TEROR POREZNIKA U DUBROVNIKU Zapečaćena slastičarnica iz koje je inspektor pobjegao s kuglicom sladoleda

Na sličan način zatvoreni su još neki objekti u Dubrovniku
 CROPIX

DUBROVNIK - Iako je porezni inspektor praktički 'pobjegao' s kuglicom sladoleda iz slastičarnice kako ne bi uzeo račun koji mu je izdan, iako je djelatnici dao tek tri sekunde za izdavanje istog, mada zakon nalaže 12, iako je dokazano kako je račun ipak otkucan i iako su nadzorne kamere zabilježile čitav slučaj, slastičarnica je ipak zatvorena, javlja Dubrovački dnevnik.

Na sličan način zatvoreni su još neki objekti u Dubrovniku. Iako je navodno u Cavtatu nedavno održan sastanak poreznih inspektora i šefova, očigledno je da nadležni ipak nisu spremni priznati svoju pogrešku.

KAMERA SNIMILA POREZNOG INSPEKTORA Prodavačici je dao tri sekunde |da mu uruči račun za kuglu sladoleda

Vlasnik slastičarne, ujedno i predsjednik ceha ugostitelja Stjepan Perić rekao je kako će podnijeti tužbu zbog ovog slučaja.

- U mojoj žalbi utvrđeno je kako je inspektor platio, a ja izdao fiskalni račun. Sve je bilo transparentno, a ja sam ipak jučer dobio rješenje da danas moram zatvoriti. Tvrde kako sam u pravu, ali da u trenutku prodaje nije predočen račun. Pitam se tko je ovdje lud, govori Stjepan Perić, koji je kažnjen s 20 tisuća kuna i nema pravo žalbe, ali će podnijeti tužbu protiv ovakvog rješenja.

Nažalost, ovo nije jedini objekt u Dubrovniku koji je zapečaćen na ovakav način. Slično se dogodilo i s pekarom Babić na Pločama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 12:07