NEMA PREMJEŠTANJA

TERRANEO OSTAJE U ŠIBENIKU Potvrđena dugoročna suradnja Grada i vodstva glazbenog festivala

 Pobi/CROPIX

Glazbeni festival Terraneo i dalje ostaje u Šibeniku i nema govora o njegovom premještanju na drugu lokaciju, poručili su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i glasnogovornik festivala Luka Pavić koji su na konferenciji za medije potvrdili dugoročnu suradnju Grada i festivalskog menadžmenta.

Time su potvrdili i da su glasine, koje su se mogle čuti proteklih dana, o mogućem prekidu suradnje Šibenika i festivala zbog nesusretljivosti gradske uprave, "bile potpuno netočne i očito plasirane od neupućenih pojedinaca".

Gradonačelnik Burić je istaknuo značaj Terranea za grad, kazavši kako je Šibenik uz Terraneo u potpunosti postao prepoznatljiv kao grad festivala, ali i kao poželjna turistička destinacija.

Zato danas, kazao je, treba razgovarati samo o tome kako festival učiniti još kvalitetnijim, a time i posjećenijim, jer je to svima u interesu.

Gradonačelnik je organizatorima zahvalio na odlično odrađenom još jednom izdanju festivala, te poručio kako mogu računati na njegovu punu podršku.

Luka Pavić, glasnogovornik Terranea i direktor Artim produkcije, rekao je kako je ovogodišnji festival tijekom tri dana posjetilo oko 40.000 ljudi.

Takav je rezultat, kazao je Pavić, festival ostvario i lani, no tada je trajao četiri dana, pa je jasno da se broj posjetitelja po danu ove godine povećao.

"To je bilo očito prve večeri uz nastup grupe Prodigy, kada smo prvi put u povijesti festivala rasprodali jednu večer. To pokazuje potencijal za rast i razvoj Terranea, a kao organizatori, jako smo zadovoljni s posjećenošću Terranea 2013.", zaključio je Pavić.

Ove godine je također zabilježen blagi porast u broju stranih gostiju koji posjećuju festival te se njihov udio sada kreće oko 25 posto. To je rezultat i prve organizirane promotivne kampanje koja je odrađena u inozemstvu, rekli su organizatori.

Ponovili su kako žele da festival ostane u Šibeniku. "Šibenik je dom Terraneu i svi zajedno, u suradnji s Gradom, trebaju raditi na pronalaženju najboljih rješenja za daljnji rast i razvoj festivala."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:03