JAVIO SE IZ IZOLACIJE

Teško mi je reći gdje sam se mogao zaraziti... Baš će mi ostati u sjećanju ovaj rođendan

Simptomi su bili mučnina, povraćanje, povišena temperatura od 37,5 do 37,7 stupnjeva, glavobolja
Ivan Malenica
 Bruno Konjevic/Cropix

Ministar uprave Ivan Malenica, nakon što je u utorak doznao da je pozitivan na koronavirus, baš na dan kada je trebao proslaviti 35. rođendan, iz samoizolacije za Jutarnji list poručuje kako se osjeća dobro, puno bolje nego kad su se simptomi pojavili. Ne zna kako se zarazio, ali pretpostavlja da se to dogodilo u Zagrebu.

- Simptomi su bili mučnina, povraćanje, povišena temperatura od 37,5 do 37,7 stupnjeva, glavobolja. Čim sam osjetio simptome javio sam se liječniku, testirao se i nalaz je pozitivan. Teško mi je reći gdje sam se mogao zaraziti, nije me nitko bio naveo kao bliski kontakt, može biti da je bio netko asimptomatski - kaže Malenica u razgovoru za Jutarnji.

U samoizolaciji se, uz njegova vozača, nalazi i 10-ak članova obitelji i nekoliko prijatelja s kojima se družio za vikend u Šibeniku. U samoizolaciji su mu supruga i djeca, ali nemaju nikakve simptome i liječnici su im rekli da će se testirati ako se pojave simptomi.

- Nisam se susreo ni sa stranačkim kolegama u Šibeniku, niti sa članovima Vlade u Zagrebu od četvrtka kada smo bili na sjednici. Zadnjih tjedan dana nisam bio ni na kakvom većem okupljanju. Propisana mi je 14-dnevna izolacija. U stanu sam, rješavam svakodnevne obveze, pratim što se događa, a ostatak vremena nastojat ću pročitati neku knjigu. Baš će mi ostati u sjećanju ovaj rođendan - kaže Malenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:43