NOVI ZASTUPNIK

‘Teško mi je što u Sabor dolazim u ovakvim okolnostima. Petek? Nije dugo poslovao s Rugvicom‘

Čičak, koji je načelnik općine Rugvica, kazao je da Elektrocentar Petek nije dobio nikakav natječaj u zadnje dvije godine
Mato Čičak
 Damjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je u petak prisegnuo kao zamjena Draženu Barišiću kojem je skinut imuniteta zbog afere Janaf, odbacio je nagađanje iz DP-a da će se i njemu skidati imunitet, rekavši da Elektrocentar Petek već dugo nije poslovao s Rugvicom.

“Teško mi je što u Sabor dolazim u ovakvim okolnostima. Nije lako doći iza kolege kojemu se događaju ovakve stvari”, izjavio je Čičak novinarima nakon što je prisegnuo za zastupnika umjesto Barišića, koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je zastupnički imunitet.

Istaknuo je da je općina Rugvica koju vodi, jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, u koju dolaze brojne velike investicije i ovo će, kaže, biti još jedan poticaj za Rugvicu, ali i Zagrebačku županiju da ih promoviramo u Saboru i pokrenemo što više projekata.

Upitan za navode Daniela Spajića iz Domovinskog pokreta na jutrošnjoj sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koji je rekao kako se nada da se Povjerenstvo uskoro neće sastajati i zbog njega, jer je tvrtka Elektrocentar Petek poslovala i u općini Rugvica, Čičak je odgovorio kako ta tvrtka već duže vrijeme nije poslovala u njegovoj općini.

“Elektrocentar Petek niti što radi niti je dobio bilo kakav natječaj u zadnje dvije godine, tako da ne vidim nikakvog razloga zašto je to kolega Spajić govorio”, rekao je Čičak.

Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila.

Čičak je dodao i da su ga šokirali razmjeri afere Janaf jer je riječ o kolegama koje poznaje duže vrijeme i sigurno da nije ugodno.

Smatra da su takve afere opterećujuće za HDZ, ali da je dobro da institucije rade svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2022 10:38