PREBAČENA U KBC ZAGREB

TEŽAK PAD MILANKE OPAČIĆ U kupaonici je izgubila svijest, pala i udarila bradom u pod

Jutarnji doznaje da potpredsjednica Vlade trpi jake bolove, da ne može ni govoriti ni jesti
Zagreb, 191113.Markov trg.Sabor.Redovita sjednica Sabora s raspravom o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi.Na fotografiji: Milanka Opacic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u ponedjeljak je prilikom pada zadobila ozljedu vilice, te je primljena u KBC Zagreb, potvrđeno nam je u njezinom ministarstvu.

Bit će podvrgnuta manjem operativnom zahvatu nakon čega će biti otpuštena na kućnu njegu.

Kako doznajemo, potpredsjednici se u ponedjeljak ujutro, dok se spremala za posao, zavrtjelo u kupaonici, zbog čega je vjerojatno nakratko izgubila svijest te je pala i nezgodno udarila bradom. Odmah je prebačena u bolnicu gdje joj je sašivena posjekotina na bradi te je utvrđen prijelom vilice. Trpi jake bolove, ne može govoriti ni jesti.

Nakon hospitalizacije ubrzo joj je dijagnosticirana fraktura donje čeljusti pa će već u utorak morati na operaciju, koja će biti obavljena u Klinici za čeljusnu kirurgiju KB Dubrava jer se na Rebru takve operacije ne izvode. U ponedjeljak su joj, nakon prijema u bolnicu, rađene pretrage kako bi se eventualno utvrdilo zbog čega je ministrica izgubila svijest, nakon čega je pri padu glavom lupila o pod. Pretpostavlja se da je gubitak svijesti posljedica niskog tlaka, od kojeg ministrica pati, ali liječnici žele biti sigurni u uzrok.

Inače, uobičajeno je da se u operacijama čeljusti, kakvoj će ministrica biti podvrgnuta, pacijentu ugrađuju titanske pločice i vijci koji ostaju trajno jer ne smetaju, primjerice, snimanju magnetskom rezonancom.

Ubrzo nakon operacije, ako bude sve u redu, ministrica će biti otpuštena na kućnu njegu, koja će trajati barem desetak dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:32