NA MUKAMA I ŽALAC

Težak udarac za Josipu Čulinu ex Rimac: ‘Svi razgovori tajno snimani preko ‘bube‘ zakonit su dokaz!‘

Odvjetnici Josipe Rimac iz raznih su razloga predlagali da se tajno snimljeni razgovori izdvoje jer smatraju da su nezakonito snimani

Josipa Čulina ex Rimac

 /Marin Dešković/ Jutarnji.hr

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedavala sutkinja Jadranka Kos odbilo je prijedlog obrane bivše državne tajnice Josipe Čuline (ex Rimac) te drugih okrivljenika optuženih za niz navodnih zloporaba da se kao nezakonit izdvoji sadržaj razgovora koje su policija i Uskok tajno snimili između ostaloga i preko famozne “bube” postavljene u terenac Josipe Čuline (ex Rimac).

Riječ je o predmetu protiv Rimac za koji je Uskok podignuo prvu optužnicu, a bivšu državnu tajnicu se tereti da je namještala uvjete za poticaje za uzgoj stoke na krškim pašnjacima, isplate sredstava za područja naseljena nacionalnim manjinama, sređivanje državnih ispita i drugo.

image

Josipa Čulina ex Rimac stiže na sud

/Marin Dešković/ Jutarnji.hr

Optužnica je prvobitno bila podignuta protiv ukupno 27 osoba na čelu s Rimac, no do sada je temeljem nagodbi s Uskokom osuđeno već njih 11 tako da će se prema sadašnjem stanju stvari suditi njih 16.

Podsjećamo, do sada su na temelju nagodbi osuđeni bivši šef Carine Hrvoje Čović, bivši glavni tajnik Ministarstva zdravstva Velibor Drakulić, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak... Među onima koji se pak nisu nagodili osim Rimac je i bivša ministrica europskih fondova Gabrijela Žalac koju se tereti da je poticala Rimac da njezinom bratu sredi državni ispit.

image

Josipa Čulina ex Rimac stiže na sud

/Marin Dešković/ Jutarnji.hr

Odvjetnici Josipe Rimac iz raznih su razloga predlagali da se tajno snimljeni razgovori izdvoje jer smatraju da su nezakonito snimani.

Odvjetnica Lidija Horvat smatra da su početni nalozi protiv dvoje Banožićevih zamjenika, koji na kraju za ništa nisu bili osumnjičeni, ali u koje je “upala” Čulina (ex Rimac) zapravo bili klopka za njezinu klijenticu. Odvjetnik Ivan Gržić predložio je da se ispisa izdvoje razgovori koje su vlasnici tvrtke C.E.M.P. Milenko Bašić i Dragan Stipić vodili preko telefona BiH operatera jer smatra da nisu imali potrebno ovlaštenje odgovarajućih institucija Bosne i Hercegovine.

Na ovu odluku optužnog vijeća obrana će se žaliti Visokom kaznenom sudu.

image

Josipa Čulina ex Rimac

/Marin Dešković/ Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:15