UDAR PO DŽEPU

Thompson mora odmah platiti 1,1 milijun kuna duga!

Porezna uprava je sumnjala da postoji nesrazmjer između prijavljenih prihoda na koje je platio porez i imovine koju je u tom razdoblju stekao
Cavoglave, 050812.Tradicionalna sedma proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Cavoglavama, rodnom mjestu pjevaca Marka Perkovica Tompsona.Na fotografiji: koncert Marko Perkovic Thompson.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Prema rješenju Porezne uprave Marko Perković Thompson mora odmah platiti 1,164 milijuna kuna poreza, piše Novi list pozivajući se na izvore u Ministarstvu financija.

Thompson se na ovo rješenje ima pravo žaliti prvo Poreznoj upravi u drugom stupnju te nakon toga pokrenuti Upravni spor.

Ovdje se ne radi o poreznom dugu kakav je slučaj kod desetak tisuća građana koji su se našli na listi poreznih dužnika, nego je Porezna uprava, analizirajući financije Marka Perkovića u posljednjih nekoliko godina, utvrdila novu poreznu obvezu.

Porezna uprava počela je istraživati Thompsona na temelju sumnje da postoji nesrazmjer između prijavljenih prihoda na koje je platio porez i imovine koju je u tom razdoblju stekao.

Poreznicima je 'upao u oko' jer nije prijavio prihode koji bi pokrili kupnju 450 tisuća eura vrijedne nekretnine u ulici Kameniti stol. Thompsonov odvjetnik tvrdio je da je njegovu klijentu novac pozajmio prijatelj iz Ekvadora.

Sporan je i ugovor o ortaštvu iz 2007. godine s dvojcem iz Njemačke kojim je predviđeno da će trojica ortaka podijeliti međusobno nekretninu u ulici Kameniti stol. Ugovor nikad nije ovjeren kod javnog bilježnika nego je tek četiri godine naknadno ovjerena njegova kopija. U drugom su nadzoru poreznici uvidom u zemljišne knjige utvrdili i da je samo Thompson upisan kao vlasnik jednog stana na toj adresi, na ostatak je nekretnine upisana tvrtka Pugna, dok ortaka nema nigdje, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:51