PULA SE NE DA

Thompson ni ovog ljeta neće u Arenu. Ali neće ni Halid Bešlić

Osijek, 071208.Sportska dvorana Zrinjevac u Osijeku,koncert Thompsona pred par tisuca posjetitelja bilo je zabranjeno fotografirati.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

PULA - Marko Perković Thompson ni ovog ljeta neće svoj mač zabiti u pulskoj Areni. Pulski amfiteatar za njega i dalje ostaje neosvojiva “tvrđava“. Pulsko Povjerenstvo za ljetne programe u Areni donijelo je naime odluku o dodjeli termina za zabavne programe koji će se u najljepšoj pozornici na svijetu održati od 15.lipnja do 31. kolovoza.

Među osam odabranih programa nema Thompsona nema. Zanimljivo je da osim Thompsona Arenu neće vidjeti niti Halid Bešlić čiji program također nije prihvaćen.

Povjerenstvo je odlučilo da se ovog ljeta u Areni održi mjuzikl „Za stara dobra vremena“, koncert grupe „Gregorina“ iz Njemačke, koncert Kazališta Ulysses u povodu njihove 10.obljetnice, opera „La Traviata“, mjuzikl „Jalta,Jalta“. Prihvaćen je i program Dani antike, a svoj termin je naravno dobio i 57. Festival igranog filma.

Povjerenstvo je na svojevrsno čekanje stavilo dvojicu predlagatelja programa Worlds Music-u i Histria festivalu naložilo da dostave dokaze o podmirenim obvezama prema Gradu Puli, Arhoeološkom muzeju i Pula Film Festivalu, kao i dokaz o podmirenim obavezama prema ZAMP-u. Tek tada će se odlučivati o njihovim programima.

Povjerenstvo je odluku o programima donijelo, kako ističu jednoglasno, a pritom je izrazilo svoj stav da se programi koji nisu pronašli mjesto u Areni mogu ovog ljeta u Puli održati na drugim lokacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:05