UPUTILI SU APEL

Tihomir Ladišić: N1 televizija je zainteresirana za zemaljsku koncesiju

N1 televizija je najgledaniji televizijski kanal kroz cijeli dan od svih nezemaljskih televizijskih kanala
Tihomir Ladišić
 Marko Todorov/Cropix

Direktor Adria Newsa, nakladnika TV N1, Tihomir Ladišić uputio je u petak Agenciji za elektroničke medije (AEM) iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija.

Adria news d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, kao društvo sa značajnim iskustvom u proizvodnji medijskih sadržaja i programa za potrebe pružatelja medijske usluge TV N1, zainteresiran je da u budućnosti postane nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu, kaže se u dopisu upućenom AEM-u.

TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. te zahvaljujući suradnji 150 profesionalnih televizijskih i web novinara proizvodi informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj, ali pruža pravovremene i točne informacije s lica mjesta.

“Dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod hrvatskih gledatelja i šire, te se kao logičan korak nameće potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske”, stoji u dopisu AEM-u.

Također se navodi da je, prema rezultatima mjerenja, N1 televizija najgledaniji televizijski kanal kroz cijeli dan od svih nezemaljskih televizijskih kanala.

“Slijedom navedenog, a posebno imajući u vidu bogato iskustvo u proizvodnji programa i velikom broju profesionalaca koji u tome sudjeluju, te potrebu da od produkcijskog centra postanemo pružatelj medijske usluge punog kapaciteta, uz prethodno ispunjavanje svih uvjeta koji su propisani važećim zakonodavstvom, ovim putem iskazujemo interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske”, stoji u dopisu.

Pozivajući se na odredbe Zakona o elektroničkim medijima, nakladnik N1 poziva AEM da provede pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije te da objave obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija na tehničkoj podlozi koju utvrđuje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:45