EKSPLOZIJA U DELNICAMA

Tijekom obuke ozlijeđen hrvatski vojnik, nastradale su mu ruka i oči

Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Rijeka

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

U vojarni u Delnicama došlo je do incidenta, ozlijeđen je hrvatski vojnik koji je na obuci rukovao zasad nepoznatim pirotehničko-eksplozivnim sredstvom, javlja Dnevnik.hr.

Ozljeda šake sanirana mu je u KBC-u Rijeka. Teško su mu ozlijeđene i oči, potvrđeno je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov iz izvora bliskih Glavnom stožeru.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović s delegacijom.

Ministarstvo obrane tijekom večeri se oglasilo priopćenjem.

"Vojnik iz vojarne u Delnicama ozlijeđen je prilikom pripreme poligona za provođenje planirane obučne aktivnosti u četvrtak navečer, izvijestili su iz Ministarstva obrane u petak te dodali da su ozljede vojnika sanirane. Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC- u Rijeka gdje su mu ozljede uspješno sanirane", navode iz MORH-a.

Incident se dogodio u vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor" u Delnicama i u tijeku je utvrđivanje svih relevantnih okolnosti pa iz MORH-a poručuju da nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije.

"Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure", naveli su u priopćenju.

Istaknuli su i da im je sada najvažnije zdravlje, odnosno uspješan oporavak ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:26