MARELICE ILI ŠLJIVE

Tijesto mora biti mekano, a nadjev dobro doziran, imamo detaljan vodič za pripremu domaćih knedli

Na knedle možete staviti tek žličicu prženih mrvica, poslužiti ih s kiselim vrhnjem ili malo cimeta
 Biljana Blivajs/Cropix
Na knedle možete staviti tek žličicu prženih mrvica, poslužiti ih s kiselim vrhnjem ili malo cimeta

Na spomen knedli, mnogima su prva misao one s marelicama ili šljivama, što i ne čudi jer je to i dalje najčešće punjenje u našim kuhinjama. Kako smo ovih dana na tržnici naletjeli na prve šljive, a tu su još uvijek i omiljene marelice, početak kolovoza jednostavno smo morali obilježiti pripremom ovog svevremenskog klasika.

Na što valja obratiti pažnju?

Kod pripreme okruglica od krumpirova tijesta obratite pozornost na vrstu krumpira - kupite onaj brašnasti i birajte krumpir koji je stariji. Prepoznat ćete ga po hrapavoj kori, za razliku od mladog krumpira, koji ima vrlo glatku koru. Onaj malo stariji ima više škroba i manji udio vode, što je poželjno kod pripreme knedli.

S obzirom na to da trebate fino, mekano i rahlo tijesto, krumpir kuhajte u ljusci jer ćete tako izbj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 15:24