Na spomen knedli, mnogima su prva misao one s marelicama ili šljivama, što i ne čudi jer je to i dalje najčešće punjenje u našim kuhinjama. Kako smo ovih dana na tržnici naletjeli na prve šljive, a tu su još uvijek i omiljene marelice, početak kolovoza jednostavno smo morali obilježiti pripremom ovog svevremenskog klasika.
Na što valja obratiti pažnju?
Kod pripreme okruglica od krumpirova tijesta obratite pozornost na vrstu krumpira - kupite onaj brašnasti i birajte krumpir koji je stariji. Prepoznat ćete ga po hrapavoj kori, za razliku od mladog krumpira, koji ima vrlo glatku koru. Onaj malo stariji ima više škroba i manji udio vode, što je poželjno kod pripreme knedli.
S obzirom na to da trebate fino, mekano i rahlo tijesto, krumpir kuhajte u ljusci jer ćete tako izbj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....