SUDBINA D. LOZANČIĆA

TIM OREŠKOVIĆ OPET ODGODIO ODLUKU O SMJENI ČELNIKA SOA-e Otkrivamo zašto premijer još nije stavio supotpis na odluku predsjednice

Most je zatražio da se nakon konstituiranja saborskog Odbora za unutarnju politiku Lozančića sasluša
 EPH

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković još uvijek nije donio odluku o razrješenju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, kako doznajemo od njegova bliskog suradnika iz Banskih dvora.

- Premijer je uzeo još vremena za odluku. On na to ima pravo, a na raspolaganju su mu svi zakonski mehanizmi za to. Odluku će donijeti, ali ne ovaj tjedan - kaže nam izvor iz Banskih dvora.

Orešković očito poštuje stav Mosta i svog potpredsjednika Bože Petrova, a i on sam ne želi brzati s odlukom, te se želi upoznati sa slučajem. Ovim odugovlačenjem vjerojatno želi poslati i poruku predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović koja je bez konačnog dogovora s njim prošli petak potpisala odluku, čime je pokrenula postupak razrješenja dok je on u isto vrijeme u izjavi novinarima govorio o tome kako će zajednički donijeti odluku.

Neće ga saslušati?

Most je pak zatražio da se nakon konstituiranja saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Lozančića sasluša i čuje njegova strana. No iz Banskih dvora neslužbeno poručuju da Orešković nema namjeru tražiti takvo što.

- Predsjednik Vlade jasno je rekao da potpredsjednici Petrov i Karamarko imaju pravo na svoje mišljenje, ali da će odluku u konačnici donijeti on - kaže nam isti izvor.

Članica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost iz redova Mosta Ines Strenja Linić jučer je poručila da je Most svoj stav o Lozančiću već izrekao i da bi Odbor morao ispitati slučaj.

- Odbor će donijeti odluku o tome treba li tu točku staviti na dnevni red - poručuje Strenja Linić.

Ručak s ambasadorima

Inače, premijer Orešković u srijedu je održao radni ručak s više od 30 stranih veleposlanika u Hrvatskoj, a domaćica susreta bila je nizozemska veleposlanica Ellen Berends. Premijer je, prenose nam izvori, imao priliku stranim veleposlanicama ukazati na mogućnost investiranja u Hrvatsku.

- Premijer je imao vrlo ugodan razgovor i na veleposlanike je ostavio dobar dojam. Posebice je bila riječ o povezivanju i gospodarskoj suradnji sa zemljama koje su nam bliske - prenosi nam jedan sudionik sastanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:27