PRIVUKLI PAŽNJU

TIMELAPSE: BRILJANTNA PROMOCIJA HRVATSKOG TURIZMA Nasred rijeke Temze u Londonu osvanuo mali hrvatski otok!

Pravi mali hrvatski mediteranski otok stigao je na londonsku Temzu. Replika mediteranskog otoka s elementima hrvatske kulturne i prirodne baštine posebno je izrađena za sinoćnje lansiranje novog krovno komunikacijskog koncepta hrvatskog turizma “Croatia, Full of life” u Londonu. Riječ je o događaju namijenjenom prije svega za strane novinare pa je na listi više od 120 uzvanika među kojima i predstavnici Daily Maila, The Timesa i Daily Telegrapha.

Nakon što je na međunarodnom natječaju u veljači ove godine odabran novi slogan hrvatskog turizma koji nakon 15 godina zamjenjuje slogan “Mediteran kakav je nekad bio” krenulo se i u kreiranje potpuno novog kreativnog koncepta kojim će se hrvatska od ove jeseni na međunarodnom tržištu promovirati kao turistička destinacija. Iz Hrvatske turističke zajednice pojašnjavaju da je cilj odmaknuti Hrvatsku od percepcije zemlje sunca i mora bez puno sadržaja u energičnu mediteransku destinaciju koja nudi izniman broj različitih životnih stilova.

U HTZ-u otkrivaju da će za cijeli događaj u Londonu potrošiti oko 425 tisuća funti jer je cilj odraditi događaj na visokoj razini i privući mežunarodnu pažnju.









- Sredstva su utrošena za najam broda i izradu konstrukcije umjetnog mediteranskog otoka, zatim za aktivnosti brendiranja, oglašavanja i provedbu popratnih PR kampanja te ostale troškove. Navedena sredstva su rezervirana i predviđena Godišnjim programom rada Hrvatske turističke zajednice – pojašnjavaju u HTZ-u.

Osim otoka, cijeli program planiran je i na riječnom kruzeru s predstavljanjem hrvatske eno i gastro ponude, uz klape, alkare i izložbu fotografija.

HTZ odmah počinje s novom promocijom Hrvatske putem svih online platformi i s novom web stranicom croatia.hr. Kampanja na stranim tržištima kreće od 5. listopada, a datumi lansiranja ovise o konkretnom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:22