POPEO SE NA PLOMIN

Tinejdžer koji je digao na noge HEP objavio snimku suludog pothvata: ‘Vrijedilo je svake sekunde‘

Mimoišao je zaštitare i pod vedrim nebom, tijekom suludog pothvata, jeo, pio te snimao s dronom kojim je zabilježio prelijepe prizore
Britanac se popeo na Plomin
 Youtube

- To su bez sumnje bili najbolje provedeni sati, točnije 21 sat vrijedan svake sekunde – opisao je Adam Lockwood ispod videa koji je snimio popevši se na 340 metara visok dimnjak termoelektrane u Plominu. O tom 19-godišnjem Britancu, koji već četiri godine doslovno živi na rubu i kocka se sa životom, pisali smo nedavno nakon što se doznalo da se s prijateljem 21. listopada popeo na tu najvišu građevinu u Hrvatskoj. Mimoišao je zaštitare i pod vedrim nebom, tijekom suludog pothvata, jeo, pio te snimao sve s dronom kojim je zabilježio prizore koji, složit će se svi, oduzimaju dah.

Danas je u znak sjećanja na posjet Lijepoj našoj, koji je prošlog mjeseca potrajao četiri dana, Lockwood objavio 11-minutni video u kojem se od početka do kraja vidi njegova tajna penjačka, ilegalna misija na Plomin. Za Jutarnji list nedavno je bio otkrio i da su mu to bili ujedno i najzahtjevniji sati u životu kojima si je tek stimulirao malo mozak, dok je adrenalin izostao unatoč tome što se vrhovima prstiju držao za zahrđale grede i visio.

Nakon avanture u visinama koja je potrajala gotovo cijeli jedan dan, Lockwood se s prijateljem spustio s lakoćom s kojom se i popeo gore. No pritom su vješto izbjegavali radnike i čuvare koji su kolali Plominom te su u konačnici iz kruga termoelektrane otrčali pod punim gasom u mrak gdje ih je na prilaznoj cesti čekao prijatelj u upaljenom, zagrijanom vozilu s ubačenom prvom brzinom i nogom na papučici gasa. Zbog tinejdžera umjetničkog imena The Little Nuisance, digla se na noge i Hrvatska elektroprivreda koja je zatražila izvještaj od zaštitarske tvrtke koja osigurava prostor Plomina.

S obzirom na 19-godišnjakovu odlučnost, iza njega je ovo tek samo još jedan u nizu videa koji će privući pažnju, izazvati oštre kritike, zgražanje, čuđenje, ali i pohvale.

Britanac se popeo na Plomin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:44