NITKO JE NE ŽELI

TKO ĆE PLATITI REŽIJE ZA VISOKU? Ured predsjednice i Vlada prepucavaju se oko toliko željene rezidencije

 Cropix

ZAGREB - Nakon što je Vlada uredbom predala na upravljanje rezidenciju u Visokoj ulici Uredu predsjednika, trenutno od te lokacije svi peru ruke, pa je sporno čak i tko bi trebao platiti režije ovaj mjesec, javlja N1.

Na službeni upit je li Ured za upravljanje državnom imovinom predao ključeve i odluku o upravljanju Uredu predsjednika, iz Ureda predsjednika stiže odgovor kako se tako nešto još nije dogodilo. S druge strane, iz Ureda za upravljanje državnom imovinom tvrde kako se sva pitanja vezana uz rezidenciju trebaju uputiti Uredu predsjednika, jer se vila nalazi u njegovoj ingerenciji.

Vlada također tvrdi kako je za vilu u Visokoj odgovoran Ured predsjednika, koji će morati pokriti troškove održavanja. Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokrivat će te troškove iz vlastitog proračuna, teškog više od 41 milijun kuna.

Nova predsjednica, za sad, još uvijek ne zna gdje će se nalaziti njen Ured. Na upite televizije N1 nisu odgovarali, no jučer su ponovili kako će se to vidjeti tek nakon primopredaje vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:44