NAJBOLJE ŠANSE

TKO ĆE POSTATI NOVI MINISTAR BRANITELJA?Domoljubna koalicija i Most pronašli tri kandidata, otkrivamo tko je favorit!

Kroz dan, dva, tri biramo novog ministra branitelja, na isti način kao i ranije - kaže Petrov
 EPH

Na stolu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka ovih su se dana, doznajemo iz vrha stranke, našla tri kandidata za novog ministra branitelja, a to su HDZ-ovac Zvonko Milas, stožerni brigadir Božo Kožul te Stjepan Šterc, koji se spominjao kao čelni čovjek za Ministarstvo demografske obnove, a istodobno ima status branitelja.

Međutim, doznajemo da zasad najviše šanse ima Zvonko Milas te da šef HDZ-a Karamarko inzistira na “još jednom ministru Slavoncu”, jer smatra da Slavonija kao utvrda HDZ-a nije dovoljno zastupljena u vlasti.

Najmanje šanse da preuzme Ministarstvo branitelja ima Stjepan Šterc, i to upravo zbog Ministarstva demografije. Do prije nekoliko dana kao mogući kandidat spominjao se i Božo Kožul, stožerni brigadir, ali čini se da u HDZ-u smatraju kako je Milas bolje rješenje. Podsjetimo da je taj resor za HDZ-ovce ovih dana osjetljiva tema, a da nakon afere s bivšim ministrom branitelja Mijom Crnojom, koji je u konačnici sam odstupio, više ne žele riskirati.

Milas je, smatraju u HDZ-u, provjereni kadar koji se uklapa u Vladu premijera Tihomira Oreškovića te ne pripada ni jednoj braniteljskoj frakciji. U posljednjih nekoliko dana u medijima su se pojavljivala razna imena, među kojima i zastupnik Željko Glasnović, koji je to demantirao, pa i Josipa Rimac.

No, čini se da su se HDZ-ovci ovaj put odlučili na sigurnu kartu te izabrali provjerenog čovjeka iz vlastitih redova. Njihovi koalicijski partneri, pa ni članovi Mosta s kojima smo jučer razgovarali o mogućim kandidatima, nisu željeli komentirati imena koja su se pojavila u medijima. Kažu da je to sad HDZ-u bolna točka te da čekaju da sami izađu s imenom kandidata kojeg smatraju najstručnijim.

Petrov: Ime ministra branitelja znat ćemo za dan-dva, zadržavamo pravo veta

Čelnik MOST-a Božo Petrov osvrnuo se u ponedjeljak na pitanje imenovanja novog ministra branitelja.

"Kroz dan, dva, tri biramo novog ministra branitelja, na isti način kao i ranije", kazao je Petrov za N1 . Rekao je kako i dalje postoji opcija veta na prijedlog ministra od strane svih koalicijskih partnera.

Dujić: Ministarstvo treba preuzeti Josipa Rimac

Očekujem da će do kraja ovog tjedna Šibensko-kninska županija dobiti nekoga od svojih ljudi u novoj vladi, na mjestu zamjenika ministra, pomoćnika, a možda i samog ministra, odnosno ministrice, jer predlažemo da Josipa Rimac bude nova ministrica branitelja, kaže predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić, javlja Šibenik.in.

- Nakon što je USKOK odustao od kaznenog progona protiv naše saborske zastupnice Rimac, više nema nikakvog razloga zašto ona ne bi dobila svoje mjesto u Vladi. Krajnje je vrijeme da Šibenik, odnosno Šibensko-kninska županija dobiju svoje mjesto u hrvatskoj vladi. To je naša želja, naš cilj i od njega ne odustajemo niti pedlja – kaže Dujić.

- Očekujem da ćemo do kraja tjedna imati nekoga 'svoga' u Vladi. Ponudili smo 26 ili 27 kandidata i to prvenstveno ljude za koje vjerujemo da su stručni. Sada se razgovara o pomoćnicima i zamjenicima ministara, a nakon toga idu kandidati za vođenje javnih poduzeća. Ponudit ćemo i ljude za te funkcije – najavljuje Nediljko Dujić.

Josipa Rimac nije bila dostupna za komentar o preuzimanju resora branitelja u Vladi Tihomira Oreškovića, a najavu da je ona kandidat za tu funkciju nije htio potvrditi, ali niti demantirati, ni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u središnjem Dnevniku Nove TV u nedjelju navečer.

- Sigurno će biti mjesta za nju. Ona je naš vrijedan član, vrlo je operativna - izjavio je Karamarko nakon što je Državno odvjetništvo obznanilo da se više ne bave slučajem Rimac, javlja Šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:07