MARIJA SIMOVIĆ

TKO JE JEDINA HRVATICA U TIMU ZA SPAS AGROKORA? Ostvarila je zavidnu karijeru, ali proslavila se u reality showu u kojem je prerušena upala u restoran

 Hanza Media, channel 4 screenshot

Drago mi je da je članica našeg tima i jedna Hrvatica - rekao je glavni direkotor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. Naravno, mislio je na Mariju Simović, inače Australka koje podrijetlo vuče iz naših krajeva.

Sada se postavlja pitanje - tko je Marija Simović? Rođena je u Australiji, kćer je hrvatskog emigranta, diplomirala je matematiku na Sveučilištu tehnologije u Sydneyju, a magistrirala poslovnu ekonomiju na Sveučilištu Macquarie. Nakon završenog fakulteta ostvarila je poprilično impozantnu karijeru. Simović je viši direktor u A&M-ovom sektoru za Unapređenje korporativnog poslovanja. Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj managerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate 'blue chip' organizacije.

Zanimljivo, kao i njezin šef Alvarez, i Simović nije imuna na svijet šoubiznisa. Nastupala je u reality showu Undercover Boss, gdje je tajno ušla u jedan lanac restorana, prerušila se i pokušala otkriti razloge loših poslovnih rezultata. Na kraju je zaključila da je pad prometa restorana nastao uslijed otvaranja jednog šoping centra, ali na kraju je pronašla rješenje i spasila situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:12