NAVIJAČ I ODVJETNIK

TKO JE NOVI ZASTUPNIK? Branio je Thompsona,a želi podići spomenik u čast Ravenu Čuvalu: 'Nisam se gurao. Prišli su mi Hasanbegović i Esih...'

 
Davorin Karačić
 Robert Fajt / CROPIX

Zagrebački odvjetnik Davorin Karačić, u javnosti poznat kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona i brojnih članova Bad Blue Boysa, sljedećeg četvrtka postat će novi zastupnik zagrebačke Gradske skupštine.

U Skupštinu će ući kao član liste Neovisni za Hrvatsku, na mjesto koje je dosad imala Ana Lederer, koja je prije desetak dana imenovana pročelnicom za kulturu.

Isti svjetonazor

Karačić je na prošlim lokalnim izborima bio deseti na listi stranke Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

- Nisam se gurao. Prišli su mi Hasanbegović i Esih, s kojima dijelim isti svjetonazor, a kako iza njih nema nikakvih repova, kriminalnih radnji i malverzacija, odlučio sam im se priključiti. Stojim im na raspolaganju - kaže Karačić.

U fokus javnosti došao je nakon što je bio odvjetnik Thompsona u slučaju u kojem je pjevač oslobođen optužbi da je pozdravom “Za dom spremni” na koncertu u Slunju poticao na mržnju.

Osim ovog slučaja, često je branio članove BBB-a jer i sam pripada toj navijačkoj skupini.

Slunj, 020518.
Na Prekrsajnom sudu u Slunju Marko Perkovic Thompson oslobodjen je optuzbe zbog izraza Za dom spremni s njegovog proslogodisnjeg koncerta.
Na fotografiji: Odvjetnik Marka Perkovica Thompsona Davor Karacic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX
Davorin Karačić

O gradonačelniku Milanu Bandiću, s kojima su Neovisni u partnerstvu u Skupštini, kaže da nema posebno mišljenje.

- Ako se uoči kakva anomalija, treba se reagirati bez obzira na partnerstvo. Budući da dolazim iz Travnog, zauzimat ću se za to da kvart sa 11.000 stanovnika dobije svoj Dom zdravlja, da se skloništa daju na upotrebu mladima, da se urede sportska igrališta, ali i da se podigne spomenik Ravenu Čuvalu, prvoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata - kaže.

Komentari

Ovaj zagrebački odvjetnik aktivan je na društvenim mrežama, a mnogi njegovu retoriku doživljavaju uvredljivim.

“Sjedokose EU birokratske crkotine” za Karačića su istaknuti članovi Europske komisije, “yugopacovčad”, “lijevi glodavci” i “paraziti” su mu simpatizeri lijevih opcija.

- Prilično je licemjerno naše društvo. Mene optužuju za mnoge stavove, imputiraju mi nešto što ja ne govorim - kratko je odgovorio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:13