DRUŽENJA U SLOVENSKOJ

Tko je od ministara išao u Kovačevićev klub: ‘Bio sam više puta, zadnji put prije par tjedana...‘

Jedino je Tomislav Ćorić rekao da je bio u Kovačevićevom klubu, dodavši da su se zadnji put vidjeli prije par tjedana
Darko Horvat, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić
 Damir Krajač/Goran Mehkek/Boris Kovačev/Cropix

Dolazeći na sjednicu užeg kabineta Vlade, ministri su danas odgovarali na pitanja o predsjedniku uprave Janafa Draganu Kovačeviću, jednom od uhićenih u novoj korupcijskoj aferi. Sve njihove izjave o posrnulom šefu Janafa na jednom je mjestu skupio HRT.

- Gospodina Kovačevića znam od 2013. prije svega po ekonomskim pitanjima u toj fazi, a onda, s obzirom na to da sam bio resorni ministar u njegovom resoru, družili smo se čitav niz puta. U nekoliko navrata bio sam i gost u njegovom klubu, rekao je ministar gospodarstva i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodavši da su se zadnji put vidjeli prije par tjedana.

Ćorić je rekao da je s obzirom na statutarne odredbe Janafa potrebno imenovati osobu koja će obnašati dužnosti do izbora novog predsjednika putem javnog natječaja, koji će biti održan čim to bude moguće.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da s Kovačevićem nije imao kontakte, a rekao je i da nije išao ni na kakva druženja.

- Nisam baš ja od takvih druženja, rekao je Banožić.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na pitanje je li bio u "klubu" Dragana Kovačevića odgovorio je: - Na mjestu koje vi zovete klub ja nikad nisam bio. Niti znam gdje je niti sam ikad tamo bio, pojasnio je Horvat.

Rekao je da je s Kovačevićem bio jednom na jednoj međunarodnoj konferenciji dok je bio ministar gospodarstva.

- U ovom mandatu s gospodinom Kovačevićem nisam imao prilike razgovarati, poručio je.

I ministar financija Zdravko Marić rekao je da nije bio u tom klubu, a na pitanje o javnoj nabavi rekao je da se očito nešto treba promijeniti - i zakonski i provedbeno.

Da u "klubu" nije bio rekao je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je da Kovačević i ona nisu bili u kontaktu, osim što misli da su jedno vrijeme živjeli u istoj zgradi, piše HRT.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković također je rekla da nije bila u kontaktu s Kovačevićem i da nije išla na druženja s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. prosinac 2020 04:37