OD KOSOR DO BANDIĆA

Tko je Patrik Šegota? Bio je mladi lav HDZ-a, ali nakon jednog intervjua počeo je njegov pad u stranci...

Nakon razlaza s HDZ-om, Patrik Šegota prešao je k Bandiću, a funkciju direktora Erste banke napustio je 2019.
Patrik Šegota
 Ronald Gorsic/Cropix

Patrik Šegota, bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja koji je danas uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji, bio je predsjednik Mladeži HDZ-a u Rijeci koji se 2012. kandidirao i za predsjednika riječkog ogranka HDZ-a. Šegota, rođen 1976., bio je direktor u Erste banci, a u riječkom HDZ-u bio je, kao predsjednik Mladeži, aktivan u predsjedničkoj kampanji Jadranke Kosor 2004. godine.

No, dvije godine kasnije, zbog intervjua riječkom Novom listu, u kojem je govorio o unutarstranačkim problemima, marginaliziran je u riječkom ogranku stranke te postaje običan član. U svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-ovog riječkog ogranka 2012., Šegota je podržavao Jadranku Kosor, ističući da se nada da će ona dobiti priliku voditi stranku jer je jedina osvjedočeni borac protiv korupcije i ima kredit za nastavak vođenja i novu konsolidaciju HDZ-a".

No, kada je HDZ ipak preuzeo Tomislav Karamarko, Šegota se ponovno našao na krivoj strani u unutarstranačkom opredjeljivanju. U intervjuu 2015. kritizirao je tadašnju predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, kao potencijalnu marionetu osovine Karamarko - Brkić. Nakon razlaza s HDZ-om, prešao je k Bandiću, a funkciju direktora Erste banke napustio je 2019., kada je imenovan u Gradska groblja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:12