PRESTRAŠNO...

TKO JE POMAHNITALI MLADIĆ IZ TRAMVAJA BROJ 6? Njegov profil pun je uznemirujućih poruka, a svi ga znaju po nadimku - Nazi Đuro!

 
Ivan Đurić
 Facebook: Ivan Đurić

U četvrtak navačer, nešto prije 20 sati, jedan je mladić u tramvaju broj 6, koji je vozio iz smjera središta grada prema Novom Zagrebu, salutirao nacističkim pozdravom 'Sieg Heil', pošpricao putnike suzavcem pa pobjegao.

Policija je dotičnog uhitila u petak ujutro, a portal Lupiga.com saznaje da je riječ o 26-godišnjem Ivanu Đuriću poznatom pod nadimcima 'Naci Đuro' i 'Đuro Baraba'.

Kako javlja lupiga.com, Đurić je brzo uhvaćen zahvaljujući čitateljici tog portala koja je pod tekst o sinoćnjem napadu u zagrebačkom tramvaju ostavila komentar, potpisujući se aliasom narodne heroine Nade Dimić. 'Nada' je prepoznala 'Naci Đuru', a kako je isti odavno poznat i policiji, lako su mu, zahvaljujući ranijem dosjeu, ušli u trag.

Facebook: Ivan Đurić
Ivan Đurić

Njegov Facebook profil prepun je, blago rečeno, uznemirujućih poruka. Tako piše da je Đurić 'grobar u koncentracijskom logoru Auschwitz', a vidljivo je i da je veliki zaljubljenik u Wermacht, koji slavi Hitlerov rođendan i 10. travnja te se rado fotografira u majicama sa simbolom HOS-a ili sa svojim malenim djetetom uz tenkove, oružje i slično.

Mrzi Zagrebački električni tramvaj, u džepu nosi pepper sprej i tvrdi da su antifašisti nasilni. Otvoreno im je i prijetio putem Facebooka, da bi prijetnju konačno ostvario u tramvaju prošle noći uz poklič: 'Sieg Heil, pička vam materina!'.

Facebook: Ivan Đurić
Ivan Đurić

Kako piše lupiga.com, Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma "Ispred zastave" iz 2016. godine redateljice Sanje Bistričić.

Tamo je ovako opisan: "Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:36