OBLJETNICA BLJESKA

Tko je s kim bio u Okučanima: Vojni vrh vijence položio uz Milanovića, ali i uz Plenkovića su bili ljudi u odorama

I predsjednik i premijer, kao i predsjednik Sabora, odbili su komentirati međusobne sukobe
Zoran Milanović
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović usmeno zapovjedio vojnom vrhu da s njim idu u Okučane i rekao da „ne zna tko će doći s Plenkovićem, ali oni neće“, tako je i bilo.

Uz Milanovića su kod spomenika Kocke vedrine, vijenac položili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednici sva tri roda Hrvatske vojske.

image
Zoran Milanović s izaslanstvom
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ipak, premijer se snašao pa je i on uza se imao pratnju u vojnim odorama. Vijence su s premijerom Andrejem Plenkovićem u Okučanima položili glavni inspektor obrane, general pukovnik Drago Matanović sa zamjenikom i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, umirovljeni general Josip Lucić.

Glavni inspektor pod ingerencijom je Vlade, odnosno Ministarstva obrane.

image
Andrej Plenković s izaslanstvom
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Inače, i predsjednik i premijer, kao i predsjednik Sabora Gordan Janroković, odbili su komentirati međusobne sukobe. Složili su se da je to dan pijeteta prema žrtvama, „na kojemu nema mjesta za međusobna podbadanja“.

Zoran Milanović o toj temi nije progovorio ni riječ, Gordan Jandroković je tek rekao „svi smo došli iskazati poštovanje hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima. Bitno je da smo tu, to je danas najvažnije". Plenković je rekao isto, uz dodatak „za razliku od prošle godine“.

Time je aludirao na prošlogodišnji potez Zorana Milanovića, koji je zbog majica s natpisom „Za dom spremni“ napustio Okučane i proslavu jubilarne, 25. obljetnice Bljeska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:15