BUKTINJA NA POLUOTOKU

TKO JE SPALIO POLA PELJEŠCA? Nakon tvrdnji da je uhapšen piroman, policija sve demantirala: 'Istraga o uzrocima katastrofe ide dalje'

 Vojko Bašić / CROPIX

>>> NOVO 16:03 Policija demantira neslužbenu vijest da je sinoć uhićen muškarac starosti između 37 i 39 godina, oženjen i otac dvoje djece iz Kune Pelješke, kojeg se sumnjiči za podmetanje požara na brdu Tabor odakle se proširila vatrena stihija koja je spalila doslovce pola Pelješca.

Iz PU dubrovačko-neretvanske ističu kako nisu nikoga uhitili, no kako se istraga o uzroku katastrofalnog požara nastavlja. Nisu željeli komentirati je li istina da je ta osoba ispitana. Prema informacijama koje se mogu čuti u Kuni Pelješkoj vatra na brdu Tabor navodno je zapaljena nakon 21 sat na mjestu do kojeg se može doći automobilom, a nakon što je to mjesto napustila vatrogasna patrola koja inače svakodnevno na Taboru dežura upravo do devet navečer, a muškarac je navodno dan nakon izbijanja požara ispitan od strane policije jer je viđen na Taboru neposredno prije izbijanja požara.

Osumnjičeni je već poznat policiji jer je prošle zime zapalio kontejnere u Kuni Pelješkoj, a nakon toga se prijavio za rad u mjesnom vatrogasnom domu. Odbijen je, pa se može čuti kako je upravo to bio razlog za navodno podmetanje požara na Taboru. Inače prije nekoliko godina pijan je upravljao automobilom te skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 18-godišnjak.

---------------------------

Kako neslužbeno saznaje Dubrovački vjesnik policija je sinoć uhitila muškarca starosti između 37 i 39 godina, oženjenog i oca dvoje djece iz Kune Pelješke kojeg se sumnjiči za podmetanje požara na brdu Tabor odakle se proširila vatrena stihija koja je spalila doslovce pola Pelješca.

Vatra na brdu Tabor navodno je zapaljena nakon 21 sat na mjestu do kojeg se može doći automobilom, a nakon što je to mjesto napustila vatrogasna patrola koja inače svakodnevno na Taboru dežura upravo do devet navečer.

Muškarac je dan nakon izbijanja požara ispitan od strane policije jer je viđen na Taboru, no tek sad je uhićen.

Osimnjičeni je već poznat policiji jer je prošle zime zapalio kontejnere u Kuni Pelješkoj, a nakon toga se prijavio za rad u mjesnom vatrogasnom domu. Odbijena je, pa se može čuti kako je upravo to bio razlog za podmetanje požara na Taboru.

Inače prije nekoliko godina pijan je upravljao automobilom te skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 18-godišnjak. (D.M.C.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:47