VRLO BLIZAK ŠEFU HGK

TKO JE UHIĆENI DAVOR KOMERIČKI? Radio predsjedničku kampanju Nadanu Vidoševiću

Njegova tvrtka Aquis svaku godinu posluje s dobiti, a prihodi u 2012. iznosili su 4,6 milijuna

Dado je definitivno naš kreativni guru. Naša glavna pčela. Pokretač svih projekata i svojevrsno ljepilo koje nas sve drži na okupu.

Ovako je bliska poslovna suradnica u jednom intervjuu opisala Davora Komeričkog, poduzetnika i marketinškog stručnjaka, autora Zlatne kune, projekta Kupujmo hrvatsko i idejnog začetnika ZEZ-a, Znanstveno-edukativno zabavnog centra, koji bi se trebao otvoriti na Zagrebačkom velesajmu.

On je od srijede u istražnom zatvoru, a sumnjiči se da je pomagao šefici ureda Nadana Vidoševića u izvlačenju 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. Komerički je navodno bio posrednik - izvučeni novac dostavljao je šefici kabineta Zdenki Peternel, a prema navodima optužbe, nije zadržao ni lipe, nego je prosljeđivao cjelokupne iznose.

Šok i šutnja

Komerički je ugledno ime u svijetu marketinga, a većinu svojih projekata realizirao je putem vlastite tvrtke Aquis. Prema javno dostupnim podacima, Aquis svaku godinu posluje s dobiti od nekoliko stotina tisuća kuna. Prihodi u 2012. godini iznosili su oko 4,6 milijuna kuna, upola manje od onih što su se ostvarivali prethodnih godina.

Poslovni suradnici Komeričkog u Aquisu zatečeni su činjenicom da im je šef iza rešetaka. U HGK su, kaže naš izvor, također šokirani.

Navratio tri, četiri puta

- U posljednjih godinu dana navratio je tri ili četiri puta. Sjećam se, vrhunski je prezentirao svoj projekt Znanstvenog centra na Velesajmu. Svi za njega kažu da je pravi profesionalac. Ne samo u našoj kući, nego i poduzetnici s kojima razgovaramo, a s kojima Komerički surađuje i za koje organizira evente - kaže naš sugovornik.

Komerički je, sudeći po poslovnim odnosima, vrlo blizak šefu HGK Nadanu Vidoševiću. Na predsjedničkim izborima 2009. godine pomagao mu je u kampanji. Za HGK je izradio projekte Zlatna kuna (nagrada za najbolje hrvatske poduzetnike), Kupujmo hrvatsko (promotivna akcija), Be CROative (promocija proizvoda u svijetu). Vidošević mu je dao podršku u realizaciji projekta ZEZ.

- S njim iz godine u godinu nastavljamo suradnju jer nema smisla mijenjati dobrog igrača - kaže naš sugovornik iz HGK.

Suradnici Komeričkog opisuju kao zaljubljenika u sva zbivanja - sport, glazbu, politiku. Kažu da je ranoranilac koji svoju prvu kavu pije u 6.30 te “guta” sve medije, novine, portale.

Sam nosio scenografiju

- Iznenađen sam informacijama o HGK. O Davoru mogu reći da je rijetka pojava u profesionalnom svijetu, otvorena, topla i nesebična. Bio sam svjedok kad je kao šef projekta zajedno s ljudima nosio dijelove scenografije, istodobobno se brinući jesu li svi dobili topli obrok. Čvrsto sam uvjeren da je posrijedi zabuna - kaže naš poznati scenarist i prijatelj Davora Komeričkog Alen Đurica.

Davor Komerički rođen je 1965., pohađao je zagrebački MIOC, a studirao agronomiju. Dio svoje karijere proveo je radeći kao producent HRT-ovih emisija (“Parlaonica”, “Briljanteen”, “Željka Ogresta i gosti”, “Porin” itd.). Organizator je Jadranskih igara, a uz projekte za HGK, radio je evente i pružao marketinške usluge Allianzu, Croatia Airlinesu, za “Big Brother”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:33