ĐAKIĆ PREBOLIO COVID

‘Tko nije osjetio simptome, ne zna što je to. Bio sam 24 dana u bolnici, nosim ruksak s kisikom‘

‘Od respiratora me spasilo primanje 60 litara kisika. Izvukao sam živu glavu‘, kaže Đakić
Josip Đakić
 N1 Televizija

Svoju borbu s težim oblikom koronavirusa za N1 je opisao HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, koji je 24 dana proveo u zaraznoj bolnici Fran Mihaljević, od čega je 14 dana bio na intenzivnoj njezi. Na respiratoru ipak nije bio zahvaljujući tome što je tijekom trajanja teške upale pluća primao 60 litara kisika dnevno. Đakić je trenutno u liječilištu za plućne bolesnike na Lošinju, a i dalje uvijek sa sobom nosi bocu sa šest litara kisika.

image
Josip Đakić
N1

- Tako će biti dok mi saturacija kisikom ne bude 98 posto, rekao je i dodao da nije imalo smisla dalje ležati na bolničkom odjelu nakon izlaska s intenzivne njege, a i mišići su mu počeli atrofirati zbog ležanja. Vježbati zbog lošeg općeg stanja nije smio.

- Od respiratora me spasilo primanje 60 litara kisika, jest da su mi te debele cijevi spržile nosnice, ali izvukao sam živu glavu, rekao je Đakić za N1 i dodao da se sada bolje osjeća, iako bez boce s kisikom još uvijek ne može.

image
Josip Đakić
N1

- Tko nije osjetio teške simptome korone, taj ne može zamisliti što je to! Liječnici su se čudili kako sam se brzo oporavio, kažu da sam šampion, ali moj oporavak i dalje traje, kaže Đakić i dodaje da je u najtežoj fazi bolesti imao visoku temperaturu: 40-41 stupanj.

Uz to što mu je stalno potreban kisik, Đakić uzima i tablete za aritmiju, protiv zgrušavanja krvu, za regulaciju šećera i masnoća. Bolesna pluća opterećuju i srce pa postoji rizik od embolije pluća, moždanog ili srčanog udara.

Svoje saborske dužnosti za sada obavlja online, a u Sabor će se vratiti kad se potpuno oporavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:39