DJEČJA GERILA

Tko ruši balvane zbog generala Gotovine? Djeca koja se i ne sjećaju Oluje

Načelnik Nino Šimunić, za tu djecu tvrdi da su izašla ‘vragu ispod nogu’

BIBINJE - Noćni “diverzanti”, koji već više od deset dana u tajnim akcijama na području od Sukošana do Biograda ruše stabla na ceste, protestirajući protiv haaške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nisu ogorčeni ratni veterani, nego maloljetnici koji su u vrijeme Oluje bili rumena dječica.

Gotovinini drvosječe

Iako su im dude bile jedino “oružje” u vrijeme općih uzbuna i topovskih napada, danas su zbog tajnih diverzantskih noćnih akcija, koje se događaju nakon izlazaka u diskoklubove, stasali u novu gerilu čiji je nadimak Gotovinini drvosječe. Sa žarom ratnih veterana, tajna dječja gerila, koja je nakon haaške presude osnovana u mjestima od Sukošana do Pakoštana, rodnog mjesta generala Ante Gotovine, već danima zahtijeva “odmazdu”.

- To je za Antu, znate. Oni to rade samo zbog njega - kaže konspirativno tinejdžer iz Bibinja nakon što su noć prije na mjesnu cestu srušena još dva stabla, koje su po tko zna koji put uklonili vatrogasci. Iako, kao i ostali mještani, ne zna ili ne želi otkriti tko su pripadnici nove dječje gerile, pojašnjava da je jedini uzrok incidenata, koji nasreću još nisu imali teže posljedice, ljubav prema Anti Gotovini.

- Frustrirani su i ljuti pa jednostavno ne razmišljaju svojom glavom - kaže mladi Bibinjac, koji nije znao odgovoriti na pitanje odakle tolika ogorčenost ratom o kojem su im samo pričali. - Valjda su im roditelji bili u ratu, ne znam. Ja brijem na druge stvari - tvrdi bibinjski tinejdžer o gerili koja, osim policiji, probleme zadaje i načelnicima spomenutih općina

Opasna cesta

Nino Šimunić, općinski načelnik Bibinja kaže da su ta djeca očito izašla “vragu ispod nogu”. - Generalovu zapovijed da ne želi prosvjede poštuje bibinjska braniteljska populacija pa odgovorno tvrdim da iza te djece ne stoji nitko - rekao je Šimunić.

- To je opasno i nije mi svejedno kada putujem automobilom iz Zadra na posao. Cesta je zavojita i ne vidi se da je nešto na njoj - izjavila je jedna Zadranka .

Načelnik Pakoštana: Sad je bilo dosta!

Maloljetničkom gerilom ogorčen je i općinski načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov, koji ističe da su, osim pedesetak kontejnera za smeće, stradali i autobusno stajalište kod Općine i reklama turističke zajednice. - Generalima u Haagu očito ne koristi ovo što se u noćnim satima događa na području moje općine. Ne koristi zapravo nikome! Nastaje nepotrebna materijalna šteta. Pretpostavljam da je riječ o mladim ljudima, a apeliram da prekinu s tim aktivnostima jer, osim što rade štetu Općini i cijelom mjestu, štete i generalu Gotovini - poručio je Kurtov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:58