NOVA UPRAVA HOLDINGA

Tko su Tomaševićevi ljudi: Među njima i ‘Ironman‘ koji je bio kandidat za šefa Hajduka

Zagrebački gradonačelnik objavio je da će u Upravu Holdinga ući Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija Subašić-Maras
Tomislav Tomašević, Ivan Novaković, Matiji Subašić-Maras i Boris Sesar
 Damjan Tadic/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije objavio je da su izabrali tri dodatna člana Uprave Holdinga, uz već imenovanog predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i Antu Samodola.

Kako je Tomašević objasnio, dobili su 72 prijave i intervjuirali 15 kandidata te se odlučili za troje čiji će mandat početi u rujnu. Radi se o Ivanu Novakoviću, Borisu Sesaru i Matiji Subašić-Maras.

Za Novakovića je Tomašević rekao da ima višegodišnje iskustvo rada u INA-i i u području IT-ja.

Prema dostupnim informacijama, Novaković je 2019. godine bio direktor u tvrtki STSI- Integrirani tehnički servisi koja je dio Ina Grupe. Prema podacima s njegovog LinkedIn-a, u Holding dolazi iz tvrtke DSP RENOMIA, neovisnog brokera u osiguranju. Tvrtka je osnovana 2003. godine, a vlasnik je Ivan Soviček.

Druga osoba koju su odabrali za novog člana Holdinga je Boris Sesar za kojeg je Tomašević rekao da ima iskustva u telekomima.

Prema dostupnim informacijama, Sesar je godinama radio u Hrvatskom Telekomu, a tri godine bio je i potpredsjednik B2B Convergencea Europe u Deutsche Telekomu. Od tamo je 2020. prešao u United Groupu gdje je bio zadužen za telekome. Sesar je i suosnivač studija za izradu računalnih igara Gamepires.

Sesar je i triatlonac, a kako se vidljivo na njegovom profilu na LinkedInu, sudjelovao je i na poznatim Ironman natjecanjima. Član je hrvatske Mense, a prije tri godine bio je jedan od kandidata za predsjednika Hajduka.

Treća članica Uprave Holdinga je Matija Subašić-Maras, za koju je Tomašević rekao da ima iskustva u osiguranju i farmaceutskoj industriji.

Prema informacijama s njenog LinkedIn-a, Subašić-Maras je šest godina radila u Croatia osiguranju gdje je bila direktorica ljudskih resursa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 02:40