SPORNI ISJEČAK SA SKUPA

'TO ČUJE I MALO DIJETE...' Škoro tvrdi da je njegova izjava o Jasenovcu 'odsječena i montirana'. Objavio ju je Bujanec

 
Miroslav Škoro
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je u Vukovaru rekao da je njegova izjava da će 'otići u Jasenovac, tražiti međunarodnu komisiju te, ako treba, prekopati sve' odsječena i montirana, piše Dnevnik.hr.

"Ono što se dogodilo proteklih dana jest da su odsiečene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dijete. Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide riječ 'Jasenovac'. Toliko hrvatskog jezika znamo svi. Dakle, kao znanstvenik, ja odgovorno tvrdim da treba prekopati sve arhive, treba ih učiniti dostupnima i znanstvenim načinom otkriti istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost'', rekao je Škoro.

Podsjećamo, Škoro je u petak na skupu u Novom Zagrebu govorio o o pozdravu "Za dom spremni", Jasenovcu te istaknuo kako pripada "generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam" te je snimku istog prenio na svojoj Facebook stranici.

Isječak Škorinog govora na svom je Facebooku objavio i TV voditelj Velimir Bujanec. U zadnjem dijelu te kratke snimke Škoro na pitanje iz publike odgovara sljedeće: "Naravno da ću doći u Bleiburg. Ali ću vam reći još jednu stvar. Otići ću i u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju, ako treba, prekopat ćemo sve!"

Škoro je u nedjelju u Vukovaru rekao da misli da je osnivanje međunarodne komisije ''najbolja stvar koja se može dogoditi'' i istaknuo da mu je drago da je isto predlagala i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Samo je pitanje je li to učinjeno ili ne. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime?'', dodao je.

Škoro je odgovorio i predsjednik SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu, koji je nakon Škorine izjave o Jasenovcu rekao da Škoro nema isti osjećaj pijeteta te o njegovoj izjavi zbog toga neće reći ništa. "Ne želim s njim diskutirati niti sam ikada imao tu nakanu. Svatko radi po svojoj savjesti'', poručio je Škoro. Rekao je i da se Hrvatska mora suočiti s činjenicom da se po pitanju nestalih u Domovinskom ratu "jako dugo nije učinjeno ništa".

Škoro se osvrnuo i na izjavu Mislava Kolakušića, koji je rekao da na predsjedničkoj funkciji očekuje plaću od minimalno 70.000 kuna te da smatra da i na drugim pozicijama "plaće trebaju rasti barem tri puta, ali i da uposlenih treba biti barem tri puta manje".

''Bitno je da moramo davati onima koji trebaju puno više nego što trebamo gospodin Kolakušić i ja. A ako se natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaću, onda mislim da mu to nije dobar motiv'', poručio je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2020 13:51