KRPANJE RUPA

'TO GRAĐANI OD NAS TRAŽE' Linić najavio mogućnost rezanja povlaštenih mirovina

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Povlaštene mirovine mogle bi se među prvima naći na udaru u predstojećem rebalansu proračuna. Daje se to iščitati iz izjave koju je novinarima nakon današnje sjednice Vlade dao ministar financija Slavko Linić.

LINIĆ O MINUSU U PRORAČUNU 'To nije rezultat lošeg rada ove Vlade'

„Polazim od toga da su povlaštene mirovine nešto za što građani smatraju da ne treba biti i da se svi moramo izjednačiti. Prije nego sam stupio na posao ministra, mogao sam ići u mirovinu i imati visoku saborsku mirovinu. No, danas moram čekati 65 godina i imat ću uobičajenu mirovinu, ovisnu o prosjecima svoje zarade. To građani od nas traže“, neizravno je odgovorio Linić na novinarsko pitanje o tome hoće li se ići na rezanje povlaštenih mirovina, dok je govorio o reformama koje slijede u narednim godinama.

BAUK POTVRDIO 'Prikupljeno je dovoljno potpisa za referendum o braku'

Jutarnji je nedavno pisao o tome da se u Vladi u sklopu rada na rebalansu ovogodišnjeg proračuna razmišlja o rezanju povlaštenih mirovina.

Ipak, za potpuniju sliku o tome što će nam donijeti novo uravnoteživanje državnih računa trebat će pričekati jednu od sljedećih sjednica Vlade, kada bi kabinet Zorana Milanovića trebao predstaviti najavljeni plan reformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:30