ANDRE PERIĆ

To je duh Božića! Mladi Osječanin darivao božićna drvca potrebitima, nekima ih sam vozi do vrata

Andre Perić već nekoliko godina daruje drvca, a i vozi ih onima koji sami ne mogu doći
Andre Perić

 
 Vlado Kos/Cropix

Stotinjak božićnih drvaca bit će ovoga Badnjaka u Osijeku podijeljeno onima koji si ih sami ne mogu priuštiti. Hvale je to vrijedna humanitarna akcija mladog osječkog ugostitelja Andrea Perića, vlasnika kafića Aki u Vinkovačkoj ulici, koja traje od 2015.

"Prije šest godina počeli smo prodavati drvca i tada smo 15-20 podijelili susjedima i prijateljima, a onda smo to sljedeće godine povećali, pa sada svakog Badnjaka podijelimo 100-tinjak drvaca. Ove ih godine, zbog odluke Stožera, ne možemo prodavati, jer nam je to vezano uz fiskalnu blagajnu kafića koji je zatvoren, ali tradiciju nismo htjeli prekinuti. Kupio sam od svog novca drvca i na Badnjak u 10 sati počinje podjela", kaže Perić i dodaje da ih dijele svima koji dođu.

"To svakome ostavljam na savjest. Dok ne podijelimo sve, drvce će dobiti i onaj tko dođe s novim autom i oni koji dođu pješice, ali i oni koji nemaju čime doći, jer smo im osigurali dovoz drvca na kućnu adresu. Proteklih godina to sam činio osobno svojim autom, a sada mi se pridružio i prijatelj Ivica Klobučar, vlasnik Osječkog taxija, koji će dati kombi i vozača da odveze borove svima koji nemaju prijevoz ili su u izolaciji", ističe Perić, čijoj obitelji božićno darivanje nije strano. I njegov je otac, dok je držao trgovinu u obližnjem naselju, svakog Božića djeci iz naselja darovao poklon-paketiće.

Andre je i sam pripremio 40-ak poklon-paketića za djecu svojih gostiju i susjeda, ali i onih koji dođu po drvca te osmislio i poseban kutak za fotografiranje s paketićima i prigodno odjevenim plišanim medom. Potrebitima, čije adrese ima otprije, osobno će odvesti drvce, a primio je već i nekoliko predbilježbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:25