ZAMJENIK ŠEFA HDZ-a

'TO JE POJEDINAČNA ODGOVORNOST' Medved tvrdi da se afera vjetroelektrane ne može povezivati s HDZ-om, nahvalio Ćorića, progovorio i o Krstičeviću

 
Tomo Medved
 Boris Kovačev / CROPIX

Ministar branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved za RTL je komentirao aferu "Vjetroelektrane" zbog koje je, osim Josipe Rimac, u fokus došao i ministar energetike Tomislav Ćorić nakon što se doznalo da je upravo on, mjeseci i pol po dolasku u ministarstvo, poništio rješenje kojim se traži nova procjena utjecaja na okoliš i dao za pravo investitoru vjetroelektrane.

- Što se tiče odgovornosti, to je pojedinačna odgovornost, to se ne može povezivati s HDZ-om, ni s dužnostima koje su obnašale te osobe. HDZ je promptno reagirao. Organizacije kojima pripadaju će pokrenuti stegovni postupak. Isti dan je Vlada donijela odluku da se te osobe smijene s dužnosti. Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti - kazao je Medved.

Na pitanje zašto Damir Krstičević nije htio biti na listi u 10. izbornoj jedinici, Medved je kazao da će Krstičević podupirati ministra Vilija Beroša koji je nositelj liste.

- Poznato vam je da je uslijed nesreća kao odgovoran član HDZ-a iz moralnih razloga, iako ne zbog odgovornosti, podnio ostavku... Apsolutno će dati potporu svim nositeljima lista - kazao je Medved.

Prije 4 godine osvojio je gotovo 33 tisuće glasova. Hoće li Vili Beroš nadoknaditi Krstičevićev gubitak?

- Ja sam uvjeren da će kao i u svim drugim jedinicama, kolega Vili Beroš uz potporu svih biti pobjednik na izborima. General Markač neće biti na listi, ali daje punu podršku HDZ-u - kazao je Medved.

Medved će nositi listu u 7. izbornoj jedinici. S njim na listi bit će i Tomislav Ćorić čija se uloga proteklih dana problematizira i oko vjetroelektrana i oko memoranduma.

- Tomislav Ćorić je kolega, izrazito uspješan ministar, a cjelokupna lista za 7. izbornu jedinicu biti uskoro objavljena.

Uvjeren sam da će svi na listama HDZ-a biti prepoznati, kao jamac rješavanja svih izazova pred nama - kazao je Medved za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:17