SUSRET MINISTARA OBRANE

'TO JE POTVRDA IZVRSNIH PRIJATELJSKIH I SUSJEDSKIH ODNOSA' Hrvatska i Italija potpisale sporazum o obrambenoj suradnji

 Damjan Tadic / CROPIX

Ministri obrane Hrvatske i Italije, Damir Krstičević i Lorenzo Guerini, potpisali su u srijedu u Zagrebu sporazum o obrambenoj suradnji te izrazili podršku zemljama zapadnog Balkana na putu prema EU.

"Zaista mi je drago što je novi sporazum o obrambenoj suradnji nakon 20 godina potpisan u Zagrebu", istaknuo je hrvatski ministar obrane u MORH-u.

Opisao je to "potvrdom izvrsnih prijateljskih i susjedskih odnosa".

Ministri su razgovarali o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Europi, krizi u Siriji i Libiji, koronavirusu, europskoj integraciji te suradnji u području obrazovanja, vojno tehničkoj suradnji. "Podržavamo zemlje jugoistočne Europe na putu prema EU-u", istaknuo je Krstičević.

"Nadam se da će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU donijeti važne odluke za europsku integraciju zemalja zapadnog Balkana", rekao je Guerini.

Ministri su još najavili da će na aeromitingu u Zadru 30. svibnja sudjelovati talijanska akro grupa "Frecce Tricolori".

Krstičević i Guerini su nakon izjava za medije uputili na neformalni sastanak ministara obrane EU pa novinarima nije omogućeno postavljanje pitanja. Ondje će im se pridružiti još šef europske diplomacije Josep Borell te glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:11