BIVŠI ŠEF HDZ-a

'TO JE STVARNO REKAO? MA GDJE TAJ ŽIVI?!' U HDZ-u reagirali na Karamarkov istup: 'U stranci ga nitko ne spominje. Očito ga nemaju po čemu pamtiti...'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a i bivši prvi potpredsjednik Vlade Tihomira Oreškovića, u velikom intervjuu za tjednik 7Dnevno najavljuje povratak u politiku ako ga “hrvatski narod bude trebao”, kritizira sadašnje vodstvo stranke na čelu s Andrejem Plenkovićem i praktički zaziva pobunu u HDZ-u.

- Nakon dvije godine političke izolacije, nakon dugotrajne analitike uzroka i posljedica mog političkog uspona i pada, još sam više učvrstio svoja domoljubna politička stajališta i u tome me neće slomiti. Ako kao takav, s ogromnim političkim iskustvom i jasno deklariranim svjetonazorom, budem potreban hrvatskom narodu, dužnost mi je - odazvati se - odgovara Karamarko novinaru na pitanje je li se spreman još jednom uključiti u politiku.

- Danas je HDZ ponovno odlutao s demokršćanske trase, dajući neojugoslavenskoj ljevici umjetno disanje, ali uvjeren sam da u HDZ-u ima dovoljno kvalitetnih domoljuba koji znaju o čemu govorim i koji će u datom trenutku prepoznati što im je činiti. Mislim da je mogućnost stvaranja velike koalicije jedina i najveća prijetnja opstanku HDZ-a. HDZ već danas jest u neformalnoj velikoj koaliciji, što neminovno rezultira rasipanjem HDZ-ova biračkog tijela - napada Karamarko Plenkovića i između redaka zaziva puč u stranci.

- To je stvarno rekao? Ma gdje taj živi? - komentirao je Karamarkov intervju jedan Plenkovićev suradnik u stranci kad smo ga u subotu pitali što misli o tome i postoji li mogućnost da se Karamarko vrati na čelo stranke. Naš sugovornik pomalo ironično kaže kako ne da je HDZ u neformalnoj koaliciji sa SDP-om, već SDP nije više ni u formalnoj ni u neformalnoj koaliciji sa samim sobom.

- Svatko tko je pratio politiku zna koji su Karamarkovi potencijali i koga briga što on kaže. Ne pamte ga u HDZ-u ni po čemu osim po tome što je uspio mobilizirati ljevicu, pa se sad možda javlja jer vidi da su u problemu - kaže naš sugovornik. Dodaje kako ne da Karamarko ima šansu povratka na čelo stranke, nego da ga u HDZ-u nitko ni ne spominje.

- Kao da nikad nije bio na čelu stranke, a kamoli da se traži njegov povratak. I to sve govori. Sjete se često Franje Tuđmana, spominju Jadranku Kosor, pa čak i Ivu Sanadera u različitim kontekstima, ali njega se nitko ne sjeti i očito ga nemaju po čemu pamtiti - kaže ovaj HDZ-ovac blizak Plenkoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:26