STIPO MLINARIĆ ĆIPE

‘To što je Škoro prošao je nezapamćeno, a nakon Milanovićeve izjave sigurno nemam ambiciju biti šef DP-a‘

‘Stranka postoji i ima svoja tijela koja će pripremiti sabor za deveti mjesec i bit će izabran novi predsjednik, predsjednica, nema tu neke dramaturgije‘
 Stipo Mlinarić i Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe gostovao je u Novom danu N1 televizije u kojem je komentirao ostavku Miroslava Škore i krizu kroz koju prolazi njegova stranka.

Na pitanje je li šokiran Škorinim odlaskom, Mlinarić kaže: "Mogu biti šokiran 300 puta na dan".

Škoro je odlazak objasnio osobnim razlozima, a Mlinarić kaže kako je sa Škorom bio od prije nastanka Domovinskog pokreta i bit će s njim i naredne tri godine.

- Vjerujte mi, što je taj čovjek prošao u dvije godine, to nije zapamćeno u 30 godina hrvatske demokracije. Takve etikete lijepiti čovjeku, njegovoj supruzi, obitelji, to nije zapamćeno, kaže.

- Ako prozivate u kampanji, vi ne prozivate na osobnoj razini nego prozivate sistem. Ovo što se radilo Škori i njegovoj obitelji je išlo na osoboj razini, ispod pojasa i služilo se najprljavijim stvarima, govori Mlinarić o izjavama Danijele Dolenec koja je kampanju za izbor zagrebačkog gradonačelnika, osobito u drugom krugu, opisala kao prljavu.

- Otkad se pojavio na političkoj sceni fenomeni se događaju s njim. Do prije tri dana je bio najveći gubitnik, a ova tri dana otkad je podnio ostavku je lider desnice, bez njega će se raspasti sve, govori Mlinarić o Miroslavu Škori.

Na pitanje je li sada Domovinski pokret u krizi, Mlinarić kaže: "Mene je vijest da je podnio ostavku zateka u Vukovaru. Nisam odmah došao u Zagreb jer nisam imao potrebe. Ne vidim ništa dramatično, stranka postoji i ima svoja tijela koja će pripremiti sabor za deveti mjesec i bit će izabran novi predsjednik, predsjednica, nema tu neke dramaturgije".

- Svako tko je član Domovinskog pokreta može biti biran i birati. Ja ambiciju da budem predsjednik Domovinskog pokreta nemam. I da sam je imao, nakon Milanovićeve izjave da to trebam se ne bih prijavio, kaže Mlinarić na pitanje tko bi mogao biti novi čelnik DP i ima li on tu ambiciju.

O tome je li vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dobar kandidat za preuzimanje čelne fotelje DP-a, kaže: "Kako je Škoro čovjek od riječi, tako je i Radić čovjek od riječi. Ako je rekao da se neće kandidirati, on se neće kandidirati. Ivan Penava je naš kolega u saborskom klubu, nije član DP-a. Hoće li se učlaniti, to ne znam. Ako se i učlani i kandidira, ljudi će birati koga će birati".

Mlinarić kaže da u stranci nema podjela oko toga u kojem smjeru bi ona trebala ići, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 09:36