TEŠKA PROMETNA

TOČKA SMRTI Trešnjevka je crna zona u Zagrebu, ovo je četvrta slična nesreća na tom mjestu

 Boris Kovačev/CROPIX

Teška prometna nesreća koja se danas dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci nije rijetkost. Naime, ovo je već četvrta u zadnjih deset godina koja se dogodila na sličan način na toj problematičnoj lokaciji u krugu od nekoliko stotina metara.

Dan uoči Svih svetih 2006. godine na križanju Ozaljske i Krapinske pokraj Trešnjevačke tržnice na zebri je smrtno stradala Ivana Nekić (25), a četvero je pješaka teško ozlijeđeno. Zagrebački Županijski sud u travnju je 2012. potvrdio presudu za tu stravičnu nesreću, kojom je na tri godine zatvora osuđen Vinko Begić (25), koji je prošao kroz crveno svjetlo vozeći BMW najmanje 67 kilometara na sat.

U ožujku 2010. Matija P. (24) prevelikom brzinom vozio je Chevrolet Epicu Krapinskom ulicom iz smjera Trešnjevačkog trga prema Savskoj , te je pokušavajući izbjeći psa izgubio nadzor nad vozilom, desnim kotačima udario u rubni kamen, odbio se na lijevu stranu kolnika, zarotirao, ponovno udario u rubnik s druge strane ceste i na nogostupu doslovno pokosio troje pješaka. Pri tom su poginuli slovenski državljanin star 51 godinu i hrvatska državljanka stara 64 godine, a s njima je u društvu bio i 70-godišnji državljanin Slovenije koji je u nesreći srećom zadobio samo lakše tjelesne ozljede.

U rujnu 2011. nešto zapadnije od Trešnjevačke tržnice, na raskrižju Ozaljske i Nehajske Mladen Guštin terencem je marke Porsche Cayennea izazvao sudar u kojem su na mjestu poginule dvije osobe, 49-godišnja Nada Bujević i njezin sin Ivan. Prije nego što je udario u pješake koji su stajali na semaforu, na Guštinov terenac na križanju je naletio audi A8 koji je vozio Damir Strmečki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:45