BIVŠI VLASNIK AGROKORA

TODORIĆ DAO INTERVJU SLOVENSKOJ TELEVIZIJI 'Imam troškove, stvarno mi nije lako živjeti. Ovo je moja jedina nekretnina'

 Boris Kovacev / CROPIX

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u intervjuu za RTV SLO ustvrdio je da mu "nije lako" te da "ovisi o pomoći prijatelja".

"Imam troškove, stvarno mi nije lako živjeti. Posjed dijele četiri obitelji. Ovo je moja jedina nekretnina. Moj dio vrijedi oko šest milijuna eura", rekao je Todorić. "Ne kažem da to nije puno, ali bio sam najbogatiji čovjek na području gdje živi 200 milijuna ljudi."

Razgovarajući o Agrokorovoj akviziciji Mercatora, Todorić je rekao da je to bila idealna odluka za Mercator. "Kada sam preuzeo tvrtku, njome se nije upravljalo u skladu s trendovima. Više sam nego uvjeren da smo u tom trenutku uspjeli promijeniti Mercator i pružiti mu dobre temelje za daljnje širenje i razvoj", rekao je Todorić i dodao da Agrokor nikad nije imao velikih dugova, ali je potom elaborirao da su ipak bili veliki, ali "ne neodrživi".

Todorić je također konstatirao da kupovina Mercatora nije bila razlog njegovog pada već da ga je početkom 2017. godine uništila politika.

Bivši vlasnik Agrokora svojevremeno je rekao da je Agrokor napustio s 2.700 eura kapitala te da danas ovisi o pomoći prijatelja. Todorić je dodao da novce koje je na sudovima u Hrvatskoj i Londonu mora vratiti. "Prijatelji su mi pomogli i vratit ću im taj novac", rekao je. Todorić je također otkrio da je sva njegova imovina prodana i podijeljena.

Nadalje, Todorić drži da iza postupka protiv njega stoje Vlada Republike Hrvatske i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Dodao je i da je "sud nebitan" te da je optužen za stvari s kojima "nema apsolutno ništa". "Vjerujem u hrvatske sudove i pravdu. Politika sada usmjerava neke od postupaka, ali to neće dugo trajati", rekao je.

Todorić je rekao ima i političke ambicije. "Osnovat ćemo novu stranku. Vjerujem da ćemo pobijediti i osvojiti parlamentarnu većinu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:17