SLUČAJ AGROKOR

Todorić na suđenju: ‘Neću iznositi obranu, ispričavam se, ali to je moj stav prema ovom postupku‘

Bivši ‘gazda‘ Agrokora nije htio ni odgovarati na pitanja: ‘Ne, ne želim‘
Ivica Todorić
 Ronald Gorsic/Cropix

Poštovana predsjednice Vijeća, ja neću iznositi svoju obranu. Ja se ispričavam Vama, ali to je moj stav prema ovom sudskom postupku - rekao je Ivica Todorić, bivši “gazda“ Agrokora na početku današnjeg suđenja pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda.

Nastavak je to suđenja Todoriću i suoptuženicima pred vijećem kojem predsjedava sutkinja Maja Štampar-Stipić. Nakon što je predsjednica sudskog vijeća pročitala dva zapisnika na kojima je Ivica Todorić ipak iznosio svoju obranu tijekom siječnja i veljače, pitala ga je želi li odgovarati na pitanja.

- Ne, ne želim odgovarati na pitanja - odgovorio je Todorić.

Nakon toga obranu je počeo iznositi Ante Huljev, izvršni direktor korporativnih financija zadužen za investicije i za dezinvestiranje.

On je u početku rekao:

- Početkom 2013. godine, svake godine smo utvrđivali ciljeve za sljedeće razdoblje. Dobili smo zadatak da radimo na povećanju profitabilnosti i smanjenju izdataka, a sve u cilju kupovine Agrokora. Ja sam bio izvršni direktor korporativnih financija zadužen za investicije i za dezinvestiranje, a to je prodaja mrtve imovine. Uobičajena poslovna praksa nakon dobivenih zadataka bila je da se oformljuju timovi u kompaniji i izvan kompanije, na što mislim na savjetnike, odvjetničke urede... Ja sam krenuo na izvršenje ovih zadataka i obavio sam nekoliko razgovora u Europi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:06